Ισραήλ: Αποσύρει τους διπλωματικούς εκπροσώπους από την Τουρκία

Στα άκρα οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ.

israil 0

Την έντονη αντίδραση του Ισραήλ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη υπέρ των Παλαιστινίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ελί Κοέν, έδωσε άμεση εντολή στους διπλωματικούς εκπροσώπους της χώρας, να αποχωρήσουν αμέσως από την Τουρκία, προκειμένου να «επανεξεταστούν οι σχέσεις».

«Με φόντο τις σκληρές δηλώσεις από την Τουρκία, αποφάσισα να επιστρέψω τους εκπροσώπους διπλωμάτες από την Τουρκία για την επανεκτίμηση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X o Έλι Κοέν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε μέσω X (του πρώην Twitter) το Ισραήλ «να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα», να βάλει τέλος «στις επιθέσεις του» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, οι οποίοι κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ στη Γάζα, έθεσαν για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση. Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα, να βάλει τέλος στις επιθέσεις του», τόνισε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, καλώντας τους συμπολίτες του να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους που οργανώνει το κόμμα του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συγκέντρωση αυτή «θα βροντοφωνάξουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού (και) εναντίον του διωγμού από το Ισραήλ».

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…