Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο κατά των αμβλώσεων πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί, ενέκρινε την Πέμπτη μια πρόταση νόμου με την οποία θα καταστεί μόνιμη…

kogreso

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί, ενέκρινε την Πέμπτη μια πρόταση νόμου με την οποία θα καταστεί μόνιμη η απαγόρευση χρήσης δημοσίων, ομοσπονδιακών πόρων για αμβλώσεις ή σε ασφαλιστικά προγράμματα που καλύπτουν και τις επεμβάσεις άμβλωσης.

Ανήμερα της επετείου της νομιμοποίησης των αμβλώσεων, η Βουλή υιοθέτησε το μέτρο αυτό με ψήφους 242 υπέρ έναντι 179 κατά. Εδώ και 35 χρόνια, το Κογκρέσο ανανεώνει τακτικά την απαγόρευση χρήσης ομοσπονδιακών πόρων για επεμβάσεις άμβλωσης, όμως με νομοσχέδιο αυτό η απαγόρευση καθίσταται μόνιμη.

Ωστόσο, ο νόμος έχει ελάχιστες πιθανότητες να εγκριθεί από τη Γερουσία όπου οι Δημοκρατικοί, μολονότι μειοψηφούν, μπορούν να τον μπλοκάρουν, ενώ ο Λευκός Οίκος έχει απειλήσει ότι θα ασκήσει βέτο στην περίπτωση που περάσει και από τα δύο Σώματα.

Στους δρόμους της Ουάσινγκτον, όπως κάθε χρόνο, είχε οργανωθεί μια μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας -κυρίως από Καθολικές οργανώσεις- με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 42 ετών από την ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην υπόθεση “Ρόου εναντίον Γουέιντ” που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ.

Οι υπέρμαχοι της απαγόρευσης των αμβλώσεων υπερασπίζονται το “δικαίωμα στη ζωή” των αγέννητων παιδιών. “Πρόκειται για ανθρώπους, περισσότερα από 56 εκατομμύρια παιδιά (από την εποχή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου) στα οποία αρνηθήκαμε το δικαίωμα στη ζωή”, τόνισε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή, Κέβιν Μακάρθι. “Είμαστε εδώ για αυτά, ώστε κάθε άνθρωπος να έχει το πιο βασικό δικαίωμα απ’ όλα, το δικαίωμα στη ζωή”, πρόσθεσε.

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

5299770

Φλέσσα: Επιμένει στη δήλωση για τα Τέμπη – «Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά, δεν φταίει καμία κυβέρνηση» (video)

«Παραποιούνται οι δηλώσεις μου», δηλώνει η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυ Φλέσσα

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη – Πρωταγωνιστούσε στον «Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού»

Αστεριάδου

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη – Πρωταγωνιστούσε στον «Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού»

«Καλό ταξίδι Ιφιγένεια», έγραψε σε ανάρτησή του ο γνωστός σκηνοθέτης, Γιάννης Κακλέας