Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Δίνεις ένα iPhone 6 και παίρνεις ένα…διώροφο σπίτι (Photos)

Ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ φέρεται διατεθειμένος να ανταλλάξει ένα διώροφο αποικιακού τύπου σπίτι στην ανατολική πλευρά της άλλοτε…

detroit 0

Ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ φέρεται διατεθειμένος να ανταλλάξει ένα διώροφο αποικιακού τύπου σπίτι στην ανατολική πλευρά της άλλοτε πρωτεύουσας της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με ένα iPhone 6 ή με ένα 32gb iPad, σύμφωνα με αγγελία ενός μεσιτικού γραφείου της περιοχής.

Το διώροφο σπίτι, το οποίο έχει συνολικό εμβαδόν περίπου 800 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, ένα μεγάλο λουτρό και ένα μικρότερο WC, ένα ολοκληρωμένο υπόγειο και γκαράζ για δύο αυτοκίνητα, ενώ στην αγγελία ανταλλαγής διαφημίζεται και ο ανεμιστήρας οροφής που θεωρείται από τα βασικά χαρακτηριστικά του οικήματος.

Μια φωτογραφία του σπιτιού, πάντως, που αναμεταδόθηκε από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δείχνει πράγματι ένα σπίτι χτισμένο με τούβλα, το οποίο όμως βρίσκεται σε συνθήκες απόλυτης εγκατάλειψης, χωρίς τη βασική εξωτερική πόρτα, παντζούρια και παράθυρα.

detroit 1

Ο ιδιοκτήτης σπιτιού αρχικά ζητούσε 5 χιλιάδες δολάρια για το σπίτι αλλά μετά από αρκετούς μήνες χωρίς να έχει βρεθεί κάποιος πιθανός αγοραστής άρχισε να ρίχνει την τιμή. Τον περασμένο Ιούλιο και τον Αύγουστο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ζητούσε 1000 δολάρια, αλλά και πάλι δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος αγοραστής. Πλέον, ο ιδιοκτήτης θεωρεί ότι μία καλή συμφωνία θα ήταν η ανταλλαγή του διώροφου με ένα iPhone.

Πάντως, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος ζει μόνιμα στο εξωτερικό, θέλει απλώς να το «ξεφορτωθεί», καθώς χρωστάει περισσότερα από 6.000 δολάρια σε φόρους ακίνητης περιουσίας.

Το Ντιτρόιτ, η πόλη που ταύτισε το όνομά της με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς ήταν η έδρα των τριών μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων (Big Three) χρεοκόπησε το καλοκαίρι του 2013 έχοντας συσσωρευμένα χρέη που ξεπερνούν τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά την οικονομική βύθιση στην άλλοτε κραταιά πρωτεύουσα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εγκαταλείφθηκαν περίπου 78.000 σπίτια και κτήρια. Στις αρχές του 1950 ζούσαν περίπου 2 εκατομμύρια ψυχές στην πόλη, με τον πληθυσμό σήμερα να μην ξεπερνά τις 700.000.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…