Newsroom

Newsroom

Ημερολόγιο καταστρώματος- Ένα καράβι για τη Γάζα

Δήλωση Βαγγέλη Πισσία, συντονιστή αποστολής Estelle “Ιστιοφόρο Estelle, 18 Οκτωβρίου 2012 Τούτη τη φορά το “Ένα Καράβι για τη Γάζα”…

Δήλωση Βαγγέλη Πισσία, συντονιστή αποστολής Estelle

“Ιστιοφόρο Estelle, 18 Οκτωβρίου 2012

Τούτη τη φορά το “Ένα Καράβι για τη Γάζα” αισθάνεται ότι μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να φέρει σε πέρας αυτά που είχε αναλάβει για την επιτυχία της αποστολής του Estelle που αυτή τη στιγμή κατευθύνεται στην θάλασσα της Παλαιστίνης. Προορισμός το μικρό λιμάνι της Γάζας. Σκοπός το σπάσιμο του 40χρονου αποκλεισμού που είναι αντίθετος με κάθε έννοια ανθρωπισμού και σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο.

Τούτη τη χρονιά η ελληνική αποστολή δεν αντιμετώπισε την εχθρότητα της Ελληνικής Πολιτείας, όπως συνέβη την προηγούμενη χρονιά, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου εμπόδισε και υπονόμευσε την αποστολή μας, εκθέτοντας την Ελλάδα και τον λαό της στα μάτια της παγκόσμιας κοινωνίας των πολιτών και ιδιαίτερα του αραβικού κόσμου.

Θεωρούμε το εγχείρημα αυτό ως ελάχιστο φόρο τιμής που αποτίει ο ελληνικός λαός στον αντιστεκόμενο λαό της Παλαιστίνης και σε κάθε αντιστεκόμενο λαό που εναντιώνεται στην κατοχή της χώρας του και υπερασπίζεται την εθνική του ανεξαρτησία. Αξίες αιώνιες που επέτρεψαν στη χώρα μας να ζήσει και τις οποίες αν συνεχίσουμε με ψυχή, σκέψη και σχέδιο να υπηρετούμε, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλουμε ο καθένας, στο μέτρο των δυνάμεών του, σε μια ανεξάρτητη, ελεύθερη και δημιουργική προοπτική της δικής μας χώρας.

Θεωρούμε υποχρέωσή αλλά και χαρά μας να ευχαριστήσουμε όλους όσοι στήριξαν την αποστολή και ιδιαίτερα δύο τόπους της Ελλάδας: τα Σφακιά και την Άνδρο που, όπως και πέρσι το Καστελλόριζο, υποστήριξαν τη ναυτοσύνη αυτής της χώρας και την παράδοση αλληλεγγύης του λαού της προς κάθε δοκιμαζόμενο λαό.

Επιστρέφοντας με το καλό θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τους ανθρώπους που βοήθησαν καθοριστικά στην πραγμάτωση αυτής της αποστολής και να τους ευχαριστήσουμε”

Διαβάστε σχετικά: Ξεκίνησε νέα αποστολή για τη Γάζα, εν πλω 5 βουλευτές- δύο του ΣΥΡΙΖΑ

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…