Newsroom

Newsroom

Ικανοποιημένη η Ουάσινγκτον από το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στο Ιράκ

«Σημαντικό ορόσημο» για το Ιράκ στο αγώνα που δίνει κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους χαρακτήρισε το σχηματισμό νέας κυβέρνησης…

johnkerry

«Σημαντικό ορόσημο» για το Ιράκ στο αγώνα που δίνει κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους χαρακτήρισε το σχηματισμό νέας κυβέρνησης υπό τον Χαϊντάρ αλ-Αμπαντί, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Κέρι ανέφερε ότι η κυβέρνηση που σχηματίστηκε τη Δευτέρα στη Βαγδάτη έχει «τη δυνατότητα να ενώσει όλες τις διαφορετικές κοινότητες της χώρας σε ένα ισχυρό και ενωμένο Ιράκ και δίνει σε αυτές τις κοινότητες μια ευκαιρία να οικοδομήσουν ένα μέλλον που όλοι οι Ιρακινοί επιθυμούν».

Η νέα κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Χάιντερ αλ- Αμπαντί, περιλαμβάνει μέλη της σιιτικής πλειοψηφίας του Ιράκ, Κούρδους και σουνίτες, έχοντας μπροστά της το δύσκολο έργο της ενοποίησης της χώρας μετά την καταστροφική απώλεια εδαφών σε όλο το βόρειο Ιράκ από τη δράση του Ισλαμικού Κράτους.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο Ιρακινό πρωθυπουργό.

«Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δέσμευσή του να συνεργαστεί με όλες τις κοινότητες στο Ιράκ, καθώς και τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του Ιράκ στην καταπολέμηση του κοινού εχθρού», ανέφερε η σχετική  ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.