Τις δάφνες για τη «έμπνευση» του προστίμου των 500 ευρώ διεκδικεί με πάθος ο Άδωνης (video)

Ιδέα και πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης η προκλητική αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ παραδέχεται ο Άδωνης Γεωργιάδης. 

NewsRoom 18/01/2021 | 14:32

Τη σύλληψη της ιδέας για την αύξηση του προστίμου για παράβαση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού από τα 300 στα 500 ευρώ, που ανακοίνωσε και στη συνέχεια πήρε πίσω από το βήμα της Βουλής, διεκδικεί ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», ο Άδωνης Γεωργιάδης δε δίστασε να δηλώσει πως «η πρόταση για την αύξηση των προστίμων ήταν ένα κομμάτι των προτάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης» αναλαμβάνοντας, με τον τρόπο αυτό, την ευθύνη της προκλητικής αυτής απόφασης, που υποχρεώθηκε ν’ αναστείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε λίγες μόλις ώρες μετά τον σάλο στα social media. 

«Η πρόταση για την αύξηση των προστίμων ήταν ένα κομμάτι των προτάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, κυρίως γιατί θέλαμε να δώσουμε στους γιατρούς μας και στην επιτροπή την αίσθηση ότι θα παρακολουθήσουμε πολύ αυστηρά την τήρηση των μέτρων. Γιατί αυτό χρειαζόταν για να πειστούν αυτοί οι άνθρωποι ότι μιλάμε σοβαρά» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Και όλα αυτά, στην προσπάθειά του να ζητήσει «τα ρέστα» από την αντιπολίτευση επειδή άσκησε κριτική στη «κωλοτούμπα» του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Αντί σε πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας να πούνε μπράβο στον πρωθυπουργό είπαν ότι κάνει κωλοτούμπα», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνης Γεωργιάδης.