Newsroom

Newsroom

Ιατρικό τουρισμό και ενοικίαση ιατρικών μονάδων σε ιδιώτες εξήγγειλε η κυβέρνηση

Για ενοικίαση μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε ιδιώτες κυρίως στην επαρχία μίλησε ο νέος υπουργός Οικονομικών το Σάββατο στη…

Για ενοικίαση μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε ιδιώτες κυρίως στην επαρχία μίλησε ο νέος υπουργός Οικονομικών το Σάββατο στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Αντρέας Λυκουρέντζος ανέφερε ότι θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, θα υπάρξει «αξιοποίηση της αργούσας δυναμικότητας περιφερειακών νοσοκομείων του ΕΣΥ», η οποία στοχεύει στο να εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι στο ΕΣΥ και να ενισχυθεί ο ιατρικός τουρισμός. Είναι καλύτερα η χώρα να «εισάγει ιατρικό τουρισμό», παρά «να εξάγει καλούς γιατρούς σε άλλες χώρες», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με την αξιοποίηση της περιουσίας των νοσοκομείων, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι θα στηριχθεί σε μελέτη του 2006, όπου είναι καταγραμμένα όλα τα ακίνητα. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αξιοποιηθεί, με διακομματική συναίνεση», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της, η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση «εγκληματική άγνοια κινδύνου για τις τραγικές παρενέργειες της διαλυτικής κατάστασης που επέφερε το μνημόνιο στο χώρο της Υγείας».

«Η παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι τα δραματικά προβλήματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών είναι εκτός κυβερνητικών προτεραιοτήτων», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.