Ιατρικό Περιστερίου και ΛΗΤΩ παραχωρούνται οικειοθελώς στο ΕΣΥ για περιστατικά Covid

To... σχέδιο της κυβέρνησης βασίζεται στην καλοσύνη του ιδιωτικού τομέα

NewsRoom 09/03/2021 | 08:31

Αφού η κυβέρνηση αποφεύγει να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές, παρότι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι οριακή λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού και εισαγωγών ασθενών, τελικά... πήραν μπροστά οι ίδιοι οι νοσοκομειάρχες!

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί, ενώ ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, επίσης με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Και οι δύο ιδιωτικές κλινικές θα νοσηλεύουν περιστατικά Covid από την Πέμπτη 11 Μαρτίου.

"Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις", δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας. Μία σίγουρα ενδιαφέρουσα δήλωση, δεδομένου ότι αυτό το "συγκροτημένο, ρεαλιστικό και δυναμικό σχέδιο" του υπουργείου Υγείας μάλλον στηρίζεται στην... ελεημοσύνη και στην καλοσύνη του ιδιωτικού τομέα και μοιάζει λιγότερο με σχέδιο και περισσότερο με "ό,τι βρέξει ας κατεβάσει"...