Newsroom

Newsroom

Η σύσκεψη των 3 αρχηγών ενόψει τρόικα

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των 3 αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση ενόψει και της επίσκεψης της…

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των 3 αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση ενόψει και της επίσκεψης της τρόικα στην Αθήνα στα τέλη του Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε προσχέδιο με κατευθύνσεις για περικοπές δαπανών 7,5 δισ. ευρώ τη διετία 2013- 2014, αλλά δεν περιλαμβάνει κωδικούς με συγκεκριμένα ποσά. Πάντως, προβληματισμός υπάρχει για τα υπόλοιπα 4 δις που θα χρειαστεί να περικόψει η ελληνική κυβέρνηση για τη διετία. Όσον αφορά τα ειδικά μισθολόγια, θα υπάρξει προσπάθεια για λήψη ισοδύναμων μέτρων και θα συγκροτηθεί διυπουργική Επιτροπή για τα άτομα με αναπηρία. Από όλα τα εν ενεργεία επιδόματα, ανεπηρέαστα θα μείνουν μόνο το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας. Επίσης, στο τραπέζι των διαπργματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους, θα τεθεί το ζήτημα της μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, επήλθε συμφωνία για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, ενώ ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το 2012, πλην της εφαρμογής όσων είχαν αποφασιστεί.

Ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι πρέπει να προστατευθούν οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες σε θέματα όπως η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, να γίνει η αποπληρωμή του χαρατσιού για τα ακίνητα σε περισσότερες δόσεις, αλλά και να δοθεί έμφαση σε μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν από το χαράτσι οι ευπαθείς ομάδες ενώ θα υπάρξουν όπως είπε δόσεις που θα φτάσουν ακόμη και τις αρχές του 2013 για να διευκολυνθούν οι πολίτες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε σχετικά, ότι η κυβέρνηση κινείται εντός του πλαισίου της συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών, ενώ επισήμανε ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι η προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης και η εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και παράλληλα η ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας.

Σε ερώτηση «αν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Στουρνάρας», ο κ. Κεδίκογλου απάντησε: «ρωτήστε γι΄αυτό τον κ. Στουρνάρα. Η δήλωσή μου ήταν σαφής όπως και των δύο άλλων πολιτικών αρχηγών».


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.