Η παράγκα της διαφθοράς

Οι ανύποπτοι καταδικάζονται, στιγματίζονται, εκτελούνται από τους ύποπτους και το μιντιακό τους δικαστήριο. Ο εισαγγελέας αγνοείται.

5329347 0 1

Αυτό που κάνει ο Μητσοτάκης με το πόθεν έσχες και τα ιλαροτραγικά συμπαρομαρτούντα μη νομίζετε ότι είναι πρωτότυπο. Εφαρμόζει κι αυτός τον αλγόριθμο που σκάνδαλο – σκάνδαλο έχουν επεξεργαστεί οι υψηλά ιστάμενοι αυτουργοί της συστημικής διαφθοράς. Όποιος ξαφρίζει, δωρίζει αυτό που δεν του ανήκει, ξασπρίζει, διορίζει, κανονίζει, το πρώτο που κάνει είναι να μας κοιμίζει. Δεν τρέχει τίποτε. Μια τεράστια κουκούλα ειδικής κατασκευής πάνω από τη ροή του χρήματος και την μπόχα του αποστήματος.

Αν, ό μη γένοιτο, βρεθεί κάποιος επίμονος κηπουρός, κάποιο ανήσυχο ΜΜΕ, κάποια απείθαρχη αντιπολίτευση, και αρχίσουν οι αποκαλύψεις, τα ερωτηματικά, η απαίτηση να δοθούν εξηγήσεις, ο αλγόριθμος προβλέπει εξαπάτηση. Οι αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών γίνονται αριθμοί τηλεφώνων. Για τα δώρα της Ζίμενς εκδίδεται εκπρόθεσμο τιμολόγιο. Για τα δανεικά κι αγύριστα προκύπτουν νόμιμες ρυθμίσεις. Για την μπάμπουσκα του πόθεν έσχες μπαλωμένα ιδιωτικά συμφωνητικά και σκοτωμένα γαλλικά.

Αν, ό μη γένοιτο, όλα αυτά δεν αποδίδουν, παρά τις προσπάθειες των φίλιων ΜΜΕ, σειρά παίρνει το βαρύ πυροβολικό. Τοξικό και αδίστακτο. Σκανδαλολογία. Σκευωρία. Χυδαιότητα. Αντιπολιτευτική αθλιότητα. Κι έτσι -ω του θαύματος!- στο σκαμνί για το ψευδές πόθεν έσχες, ας πούμε, κάθεται ο Βαξεβάνης. Κι ο Τσίπρας, ανυπερθέτως – αυτός πάει με όλα. Ενώ ανασκάπτεται το Τουίτερ, το Φέισμπουκ, η ΑΥΓΗ, μπας και βρεθεί οτιδήποτε, μια λέξη, από οποιονδήποτε, που να στηρίζει την παράγκα της διαφθοράς: Χυδαίοι εναντίον αθώων!

Σ’ αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα. Οι ανύποπτοι καταδικάζονται, στιγματίζονται, εκτελούνται από τους ύποπτους και το μιντιακό τους δικαστήριο. Ο εισαγγελέας αγνοείται. Κι έχει και καύσωνα…

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…