Newsroom

Newsroom

Η La Repubblica αποδομεί τους ισχυρισμούς του ελληνικού Λιμενικού για το Ναυάγιο στην Πύλο

Όπως επισημαίνει, επικαλούμενη μαρτυρίες ορισμένων επιζώντων, πάνω στο σκάφος υπήρχε μεγάλη ένταση.

Πυλοσ 1

Εκτενές δημοσίευμα της La Republica επικαλούμενη μαρτυρίες επιζώντων, αποδομεί το αφήγημα των ελληνικών αρχών για την ανείπωτη τραγωδία ανοιχτά της Πήλου που κόστισε τη ζωή σε 79 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, η La Repubblica στο δημοσίευμα της δίνει μια άλλη εικόνα για τα όσα συνέβησαν και χάθηκαν τόσες ζωές στα νερά της Μεσογείου, ενώ υποστηρίζει ότι το σκάφος με τους εκατοντάδες ανθρώπους είχε αρχίσει «να κατευθύνεται προς τις ακτές της Πελοποννήσου» και να μην χαράζει τελικά πορεία προς τις ακτές της Καλαβρίας.

Όπως επισημαίνει, επικαλούμενη μαρτυρίες ορισμένων επιζώντων, πάνω στο σκάφος υπήρχε μεγάλη ένταση, ενώ συμπληρώνει ότι ο κινητήρας του αλιευτικού σκάφους είχε αρχίσει να έχει πρόβλημα ενώ κάποιοι είχαν ζητήσει να επιστρέψουν στη Λιβύη.

Μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει από το Λιμενικό και εμφανίζονται οι πρόσφυγες και μετανάστες να κουνούν έντονα τα χέρια τους, προς το ελικόπτερο που τραβά τη φωτογραφία, και επισημαίνει ότι τους δείχνει να ζητούν βοήθεια όταν το σκάφος ακόμα έπλεε.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…