Newsroom

Newsroom

Η Κυριακή των "Αγανακτισμένων"

Το μεγάλο στοίχημα των “Αγανακτισμένων” είναι συμμετοχή άνευ προηγουμένου στην πανευρωπαϊκού χαρακτήρα συγκέντρωση της Κυριακής. Γέμισε και πάλι το Σάββατο…

Το μεγάλο στοίχημα των “Αγανακτισμένων” είναι συμμετοχή άνευ προηγουμένου στην πανευρωπαϊκού χαρακτήρα συγκέντρωση της Κυριακής.
Γέμισε και πάλι το Σάββατο η πλατεία Συντάγματος. Οι “Αγανακτισμένοι” δεν δείχνουν να κουράζονται. Αντίθετα, πολλαπλασιάζονται και οι διοργανωτές ανεβάζουν ψηλά τον πήχυ, ειδικά για την αυριανή – πανευρωπαϊκού χαρακτήρα – συγκέντρωση. Αλλοι κάνουν λόγο για 100.000, οι πιο φιλόδοξοι ή αισιόδοξοι φτάνουν τους… υπολογισμούς τους στις 300.000.
Οπως και να’ χει, Σάββατο και Κυριακή, όλα δείχνουν πως το “στοίχημα” είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Κατά εκατοντάδες έφταναν στο Σύνταγμα Αθηναίοι κάθε ηλικίας, έτοιμοι για την 11η στη σειρά ημέρα ομαδικής εκδήλωσης της αγανάκτησης από την οικονομική κρίση, το χειρισμό και τους διαχειριστές της.
Επί της Αμαλίας, πολίτες όλων των ηλικιών διαμαρτύρονταν κρατώντας ελληνικές σημαίες, κατά των πολιτικών, του μνημονίου, των τραπεζών, της τρόικα.
Επί της πλατείας Συντάγματος, ομάδες αυτοοργάνωσης, επεξεργάζονταν προτάσεις με “αμεσοδημοκρατικές”, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες. Στη θεματολογία τους έχουν προστεθεί και αντιδράσεις για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή του.
Ψήφισμα
Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, έχει αποφασιστεί να γίνονται “από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου”, καθώς και “πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου”, όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι διαδηλωτές.
Athens Pride
Ιδιαίτερο τόνο στην πλατεία, έδωσε σήμερα το Athens Pride, με τους χιλιάδες συμμετέχοντες, στην καθιερωμένη παρέλαση, να κρατούν πολύχρωμα μπαλόνια και σημαίες και να δηλώνουν και αυτοί “αγανακτισμένοι”, για το γεγονός ότι δεν έχουν κατοχυρωθεί ακόμα πλήρη δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους στην Ελλάδα, διεκδικώντας σύμφωνο συμβίωσης και δυνατότητα πολιτικού γάμου.

Με πλοία και λεωφορεία στο…Σύνταγμα
Στο Facebook επικρατεί αναβρασμός από τους Αγανακτισμένους όλη της χώρας. “Αγανακτισμένοι” από την Κρήτη έχουν ναυλώσει πλοία και κατευθύνονται στο λιμάνι του Πειραιά για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Κυριακής.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν προτιμούν να έρθουν όλοι μαζί στην Αθήνα παρά να μαζευτούν, όπως αναφέρουν 500 στο Ηράκλειο, 300 στην Ιεράπετρα και 500 στο Ρέθυμνο.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους “Αγανακτισμένους” της Δυτικής Ελλάδας που έχουν ναυλώσει λεωφορεία των ΚΤΕΛ για την Αθήνα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μέσω Facebook καλούν τους οδηγούς των ΚΤΕΛ να απεργήσουν την Κυριακή έτσι ώστε… να μεταφέρουν δωρεάν τους “Αγανακτισμένους”.
Καθώς οι βλέψεις μεγαλώνουν και η οργάνωση αυξάνεται, η συγκέντρωση της Κυριακής θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω ίντερνετ σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας όπου την ίδια ώρα θα διαδηλώνουν και εκεί οι Ισπανοί “Αγανακτισμένοι”.
Η αστυνομική παρουσία γύρω από το Κοινοβούλιο έχει ενισχυθεί μετά τον “αποκλεισμό” των βουλευτών την Τρίτη, αλλά και τα περιστατικά προπηλακισμού βουλευτών στην Κέρκυρα και το ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.
“Μετρό για τους Αγανακτισμένους”
Σε ένδειξη συμπαράστασης στους “Αγανακτισμένους”, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να μετατρέψουν σε στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 16:00) την 24ωρη απεργία της Δευτέρας, “ώστε να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
http://www.ethnos.gr

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…