Η φούσκα των χολιγουντιανών επενδυτών του Άδωνη που του έσκασε στα χέρια

Το πραγματικό πρόσωπο των χολιγουντιανών επενδυτών που επιχειρούν να απλώσουν τα πλοκάμια τους και στην Ελλάδα με τις ευλογίες του Άδωνη Γεωργιάδη αποκάλυψε μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα του Documento και του koutipandoras.gr . Στοιχεία και μαρτυρίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων που προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα.

ADONIS

Όταν τα φλας στο ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων άστραψαν απαθανατίζοντας τις αγκαλιές του Άδωνη Γεωργιάδη με τον χολιγουντιανό σταρ Μπίλι Ζέιν και δυο ακόμη εκπροσώπους μιας εταιρείας πιθανών επενδυτών, ίσως ελάχιστοι να περίμεναν το πόσο γρήγορα και με πόσο θόρυβο θα έσκαγε η φούσκα. 

Όπως αποκάλυψε το Documento στο κυριακάτικο φύλλο του ό,τι έλαμψε δεν ήταν χρυσός παρά μονάχα ψέματα επενδυτών – αρπακτικών που προσπαθούν να πουλήσουν και στη χώρα μας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και όλα αυτά με τις ευχές ενός έλληνα υπουργού. Ο μεσόκοπος σταρ και ο Αιγύπτιος «επενδυτής»

Την πόρτα του γραφείου του Άδωνη Γεωργιάδη πέρασαν τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου εκπρόσωποι της Parkpine Capital, μιας εταιρείας με την οποία o υπουργός μας ανακοίνωσε χαρούμενος ότι θα διοργανώσει πολλά και ωραία πράγματα στην Ελλάδα. Το τί θα είναι αυτό όμως δεν μας το είπε ποτέ τότε.

Ο ένας άνθρωπος της εταιρείας λοιπόν, είναι ο Μπίλι Ζέιν. Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ, γνωστός κυρίως για το ρόλο του κακού στον «Τιτανικό». Το άστρο του φαίνεται να είναι ακόμα φωτεινό μόνο στη χώρα μας. Κι αυτό λόγω της ελληνικής καταγωγής του. 

Ο άλλος είναι ο Αχµεντ Σαµπάνα. Ένας Αιγύπτιος επενδυτής που κάποτε πρωτοπόρησε στο Κάιρο δημιουργώντας το πρώτο online φαρµακείο. Οι δυο τους έχουν διαφορετικούς ρόλους στην εταιρεία την οποία έκαστοι παρουσιάζουν ως «ένα ταµείο επιχειρηµατικών κεφαλαίων που επικεντρώνεται στην ενδυνάµωση των επιχειρηµατιών παγκοσµίως για να απογειώσουν τις εταιρείες τους». 

Ο Ελληνοαµερικανός σταρ έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις. Περιφέρεται από χώρα σε χώρα, µιλάει σε ΜΜΕ και εκµεταλλεύεται το χολιγουντιανό του παρελθόν. Κάπως έτσι δηλαδή φαίνεται να άνοιξαν και οι πόρτες στο γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη. 

Αν και η παρουσία του Σαμπάνα επισκιάζεται απ΄αυτήν του Ζέιν, ο Αιγύπτιος είναι αυτός που οργανώνει τα πράγματα. 

 

Ανύπαρκτα γραφεία με άρωμα… offshore

Όπως αποκάλυψε το Documento, Η Parkpine Capital εμφανιζόταν από δημοσιεύματα του ξένου Τύπου να έχει ιδρυθεί 2016 στο Λος Αντζελες το 2016 υπό τη νοµική µορφή ενός Venture Capital (VC). Δηλαδή ενός τύπου ιδιωτικού µετοχικού κεφαλαίου που χρηµατοδοτεί startup εταιρείες. 

Η δημοσιογραφική έρευνα του koutipandoras.gr όμως έπεσε πάνω σε μια άλλη εταιρεία με το ίδιο όνομα που εμφανίζεται να ιδρύεται στις 16/10/2014 στο Ντέλαγουερ των ΗΠΑ. Πρόκειται για την εταιρεία Parkpine Inc. που συνδέεται με διεύθυνση που υπάρχει καταχωρηµένη στη βάση δεδοµένων των offshoreleaks. 

Πρόκειται για την 910 Foulk Road; Suite 201; Wilmington; DE 19803 (U.S.A.), η οποία είναι καταχωρημένη ως έδρα της CORPORATIONS & COMPANIES, INC., μιας μεγάλης φίρμας που ειδικεύεται στη δημιουργία offshore εταιρειών. Άλλωστε, συνδέεται και με τα Panama Papers.

 Η Parkpine Capital αν και δηλώνει VC, δεν έχει καµία παρουσία στα οικονοµικά δεδοµένα που είναι καταχωρηµένα στο Bloomberg, το εγκυρότερο οικονοµικό Μέσο στον κόσµο, ούτε υπάρχει επίσηµη αναφορά της εταιρείας στο αµερικανικό Securities and Exchange Commission (SEC). Επίσης, φαίνεται ότι δεν είναι γνωστή σε κύκλους γνωστών αµερικανικών VCs. 

Η εταιρεία δηλώνει έδρα στην πόλη Μένλο Παρκ της Καλιφόρνιας. Τα κεντρικά της βρίσκονται στη διεύθυνση 405 El Camino Real Menlo Park, CA, 94025 και στη διεύθυνση Los Angeles 5419 Hollywood Blvd LA, CA, 90027. Και στις δυο διευθύνσεις όμως δεν υπάρχουν γραφεία αλλά καταστήματα της γνωστής πολυεθνικής κούριερ UPS. 

Ανύπαρκτη στα social media

Για μια εταιρεία τέτοιου υποτίθεται βεληνεκούς, η δυναμική παρουσία στα social media είναι απαραίτητη. Ψιλά γράμματα και αυτό για την Parkpine Capital. Η σελίδα της στο Facebook δεν υπάρχει και δεν ξέρουμε αν υπήρξε και ποτέ. Στο twitter διατηρούν λογαριασμό από τον Μάρτιο του 2016 και όχι μόνο δεν διαθέτουν εταιρική ταυτότητα αλλά τους ακολουθούν μόνο 29 άτομα. Η ίδια, δεν ακολουθεί κανέναν. Έχει κάνει μόνο ένα tweet και δυο retweet. Ούτε οι ίδιοι οι εκπρόσωποί της δεν ακολουθούν το λογαριασμό της εταιρείας τους. 

Πιάστηκε ψευδόμενος ο Άδωνης

Ο σε άλλες περιπτώσεις λαλίστατος «τουιτεράς» υπουργός προτίμησε στις αποκαλύψεις μας να περιοριστεί σ’ ένα και μόνο τουίτ. Απαντώντας σε σχετική ανάρτηση του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, έγραψε: «Ρε Κώστα είσαι απίστευτος! Στήριζες μία Κυβέρνηση που είχε έναν ανύπαρκτο μεσάζοντα για να πουλήσει υποτίθεται 200.000.000€ βλήματα στην Σαουδικη Αραβία τον οποίο κανείς δεν γνώριζε και σε πείραξε η φωτό μου με τον Μπίλυ Ζέϊν που δεν μας ζήτησε απολύτως τίποτε. Περαστικά».

Πιάστηκε για ακόμη μια φορά να λέει ψέματα. Τι μας είπε; Ότι ο Μπίλι Ζέιν δεν ζήτησε τίποτα από το υπουργείο και τον Άδωνη Γεωργιάδη. Σε δηλώσεις του όμως στο Documento, ο ίδιος ο υπουργός, μας είπε on the record, ότι οι εκπρόσωποι της Parkpine Capital του είπαν ότι θέλουν να διοργανώσουν συνέδριο στην Αθήνα. Και όπως φαίνεται, ο υπουργός τους έδωσε το πράσινο φως. Μάλιστα, όπως μας δήλωσε, αν τον καλέσουν να μιλήσει θα πάει.

Και ο ίδιος όμως ο Σαμπάνα, εκπρόσωπος της εταιρείας, διαψεύδει το τελευταίο τουίτ του κ. Γεωργιάδη. «Με τον Ελληνα υπουργό στην πρώτη µας συνάντηση συζητήσαµε την πιθανότητα να διοργανώσουµε το συνέδριό µας στην Ελλάδα εξαιτίας του εντυπωσιακού αρµπιτάζ (εξισορροπητική κερδοσκοπία/αγορά περιουσιακού στοιχείου και άµεση πώληση σε υψηλότερη τιµή) της χώρας σας», απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Για να γράψουμε με απλά λόγια αυτό που μας είπε ο Σαμπάνα είναι ότι είδαν φως για να κερδοσκοπήσουν και… έρχονται! 

Τα συνέδρια και το μαϊμού έπαθλο των 50.000 δολαρίων

Το συνέδριο που θέλουν να φέρουν και στην Ελλάδα είναι το Global Ventures Summit (GVs). Πρακτικά πρόκειται για μια διοργάνωση που πλασάρει η Parkpine Capital ως κορυφαίο event για να φέρει κοντά, όπως ισχυρίζεται, επενδυτές απ’ την Σίλικον Βάλεϊ αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, με startup εταιρείες. 

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο αθώα και όμορφα όσο θα μπορούσε κανείς να πιστεύει. Το GVS διοργανώνεται αρκετές φορές τον χρόνο σε διάφορες πόλεις του κόσµου. Στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ, το Μπαλί της Ινδονησίας, στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και πρόσφατα στο Λουξεµβούργο. 

Αν και με βάση τα λεγόμενα του Άδωνη Γεωργιάδη, το ελληνικό υπουργείο δεν συμφώνησε ούτε πρότεινε να προσφέρει δημόσιο χρήμα για να διεξαχθεί το event, στο Μεξικό έχει ήδη γίνει. Με έγγραφο που αποκαλύψαμε, φαίνεται η ProMexico, μεξικανή κρατική εταιρεία επενδύσεων, να δίνει σχεδόν 100.000 ευρώ για το GVs.

Το πλέον σημαντικό στοιχείο που φέραμε στο φως είναι μαρτυρίες νικητών στο GVs, κάποιοι εκ των οποίων από το διαφημιζόμενο έπαθλο των 50.000 δολαρίων δεν είπαν ούτε ένα δολάριο!

Αντί λοιπόν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων να δηλώνει τουλάχιστον έκπληκτος και έτοιμος να διερευνήσει ενδελεχώς και ο ίδιος το θέμα των δήθεν επενδυτών, αντιμετώπισε τις αποκαλύψεις ως συνήθως. Με ειρωνεία και κοροϊδία.

Τώρα δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε.

Οργισμένη ανάρτηση Κασσελάκη: «Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος»

6182087

Οργισμένη ανάρτηση Κασσελάκη: «Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος»

Ευθεία επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με την αποφυλάκιση του…

Θρίλερ στο Κιλκίς: Επιτέθηκε στους γονείς του και απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι – Έσπασε και το περιπολικό

Τσεκο΄θρι

Θρίλερ στο Κιλκίς: Επιτέθηκε στους γονείς του και απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι – Έσπασε και το περιπολικό

Ο 51χρονος άνδρας όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς τους επιτέθηκε εκ νέου με ένα μικρότερο…

Οικογένεια Φύσσα για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Mέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής»

5777998

Οικογένεια Φύσσα για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Mέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής»

«Ο εν λόγω καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν έχει επιδείξει κανένα ίχνος μεταμέλειας από…

Η καλύτερη διασκευή του «Ζαριού» έγινε από μαγαζί με κάρβουνα – «Τηλέφωνο θα πάρω τον Κολίτσα, Τρίκαλα καλέ όχι Καρδίτσα…» (video)

Σαττι

Η καλύτερη διασκευή του «Ζαριού» έγινε από μαγαζί με κάρβουνα – «Τηλέφωνο θα πάρω τον Κολίτσα, Τρίκαλα καλέ όχι Καρδίτσα…» (video)

Υποψηφιότητα για την καλύτερη διαφήμιση της χρονιάς θέτει το συγκεκριμένο μαγαζί

Καρυστιανού: Πρέπει να παίρνω ηρεμιστικό πριν ακούσω τον Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη (video)

Μαρία Καρυστιάνου 1296x864 1

Καρυστιανού: Πρέπει να παίρνω ηρεμιστικό πριν ακούσω τον Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη (video)

«Για ακόμη μια φορά η συνέντευξη έγινε σε πολύ ασφαλές περιβάλλον, με δημοσιογράφο ένα συγγενικό…