Newsroom

Newsroom

Η FIFA φέρνει αυστηρότερα μέτρα κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο

Τα τελευταία κρούσματα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο ώθησαν τον Τζάνι Ινφαντίνο να πάρει δυναμική θέση, με τον πρόεδρο της FIFA να προειδοποιεί ουσιαστικά τις ομάδες, οι οπαδοί των οποίων φέρνονται παραβατικά.

gianni infantino fifa 5953615

Ο Ινφαντίνο, με αφορμή τα ρατσιστικά περιστατικά χθες Σάββατο (20/1) σε Ούντινε εναντίον του Γάλλου τερματοφύλακα της εθνικής Γαλλίας και της Μίλαν Μάικ Μενιάν, και στο Σέφιλντ κατά του ποδοσφαιριστή της Κόβενρτι Κέισι Πάλμερ, σχολίασε σχετικά στα social media, κάνοντας λόγο για την αναγκαιότητα επιβολής αυστηρών κυρώσεων, προτίνοντας και ήττα στα χαρτιά  για τις ομάδες των οποίων οι οπαδοί είναι θύτες πράξεων ρατσιστικού περιεχομένου.

«Τα γεγονότα του Σαββάτου στο Ούντινε και στο Σέφιλντ είναι απολύτως αποκρουστικά και εντελώς απαράδεκτα. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάκρισης, στο ποδόσφαιρο καθώς και στην κοινωνία.

Οι παίκτες που επηρεάστηκαν από αυτό που συνέβη το Σάββατο έχουν την πλήρη υποστήριξή μου. Είναι απαραίτητο να δράσουν ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι,ξεκινώντας από την εκπαίδευση στα σχολεία, ώστε οι μελλοντικές γενιές να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι μέρος του ποδοσφαίρου.

Εκτός από τη διαδικασία των τριών φάσεων (διακοπή του αγώνα, δεύτερη διακοπή του αγώνα, ακύρωση αγώνα), πρέπει να επιβληθεί η ήττα στα χαρτιά για τις ομάδες των οποίων οι οπαδοί έχουν γίνει πρωταγωνιστές πράξεων ρατσιστικού χαρακτήρα – προκαλώντας έτσι την ακύρωση του αγώνα – όπως ακριβώς πρέπει να εφαρμοστούν απαγορεύσεις πρόσβασης στα γήπεδα σε όλους αυτούς και να απαγγελθούν ποινικές διώξεις σε όσους διαπράττουν ρατσιστικές πράξεις.

Η FIFA και ο κόσμος του ποδοσφαίρου δείχνουν πλήρη αλληλεγγύη στα θύματα του ρατσισμού και κάθε άλλης μορφής διάκρισης. Μια για πάντα: όχι στον ρατσισμό! Όχι σε κάθε μορφή διάκρισης!».

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…