Newsroom

Newsroom

Ι. Διώτης: "Αν μου το ζητούσε ο Βενιζέλος, θα προχωρούσα σε έρευνα"

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, κατά την ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σημείωσε…

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, κατά την ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σημείωσε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έδωσε ποτέ εντολή για να προχωρήσει η έρευνα σχετικά με την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» που ήταν «παράνομο υλικό» και προήλθε με συνδρομή μυστικών υπηρεσιών και άρα δεν μπορούσε ο ίδιος, χωρίς την εντολή της ελληνικής κυβέρνησης, να διερευνήσει.

«Δεν υπάρχει κανένα όνομα πολιτικού στη λίστα Λαγκάρντ. Εγώ, ατύπως παρέλαβα από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν μετακινήθηκε σε άλλο υπουργείο, και ατύπως παρέδωσα στον κ. Βενιζέλο το “στικάκι” με τη λίστα Λαγκάρντ» ανέφερε ο κ. Διώτης απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».

«Ήταν παράνομο υλικό, προήλθε με συνδρομή μυστικών υπηρεσιών, δεν μπορούσα να προχωρήσω σε έρευνα. Αυτά τα ζητήματα τα χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση. Αν ήθελε, μπορούσε να βρει τρόπο να παρακαμφθεί το εμπόδιο χρήσης στοιχείου. Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Αν μου το ζητούσε ο κ. Βενιζέλος, θα προχωρούσα σε έρευνα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Διώτης.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…