Newsroom

Newsroom

Η Apple ελέγχει τις τσάντες των εργαζομένων της!

Εξοργισμένοι είναι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία: «Η Apple μας φέρεται σαν να είμαστε εγκληματίες», αναφέρει χαρακτηριστικώς εργαζόμενος σε κατάστημα της…

cook

Εξοργισμένοι είναι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία: «Η Apple μας φέρεται σαν να είμαστε εγκληματίες», αναφέρει χαρακτηριστικώς εργαζόμενος σε κατάστημα της εταιρείας σε email του με αποδέκτη τον επικεφαλής της Τιμ Κουκ, θέλοντας να καυτηριάσει την πρακτική του ελέγχου στις τσάντες των υπαλλήλων κάθε φορά που έφευγαν από τη δουλειά τους στο κτίριο. 

Το επίμαχο e-mail εστάλη το 2013 και αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μιας δικαστικής υπόθεσης κατά της Apple, και ο υπάλληλος περιγράφει πως η πρακτική αυτή είναι «και προσβλητική και ανούσια» προς τους εργαζόμενους.

Όλοι οι υπάλληλοι της εταιρίας άλλωστε εφοδιάζονται με μία ηλεκτρονική κάρτα στην οποία αναγράφονται οι σειριακοί αριθμοί όλων των προϊόντων που τους ανήκουν. Κατά την αποχώρησή τους από τη δουλειά είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν την κάρτα και τις συσκευές στον προϊστάμενό τους, ο οποίος ωστόσο έχει το δικαίωμα να ψάξει και τις τσάντες τους, «ακόμα και μπροστά σε πελάτες», αναφέρει ο εξοργισμένος υπάλληλος.

Δεν έχει γίνει γνωστό πώς η εταιρία χειρίστηκε το ζήτημα, όμως στο πλαίσιο της δίκης αναφέρθηκε ότι ο Τιμ Κουκ προώθησε το email στο τμήμα προσωπικού και ζήτησε να πληροφορηθεί αν όσα καταγγέλλονται είναι αλήθεια.

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…