Η Ακρίτα εξηγεί γιατί δέχθηκε επίθεση ο Βαξεβάνης: «Καταλάβατε ή να το κάνουμε πενηνταράκια;»

«Ο τύπος αυτός επιτέθηκε άγρια στον συνάδελφο για ένα και μόνο λόγο»

5898196

Την τραμπουκική επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης την ώρα που έτρωγε μαζί με την οικογένειά του στην Εύβοια σχολιάζει η Έλενα Ακρίτα σε και εξηγεί για ποιον ακριβώς λόγο ο δράστης κινήθηκε με αυτόν τον τρόπο.

«Ο τύπος αυτός επιτέθηκε άγρια στον συνάδελφο για ένα και μόνο λόγο: επειδή έκανε το δημοσιογραφικό του καθήκον», σημειώνει χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ταυτόχρονα εκφράζει την οργή της για τις διάφορες «θεωρίες» που έχουν ξεδιπλωθεί για το συγκεκριμένο συμβάν.

«Μη σάς χαλάσουμε το αφήγημα, αλλά ο άνθρωπος που έκανε την τραμπούκικη επίθεση στον Κωστα Βαξεβάνη δεν ήταν «αγανακτισμένος πολίτης», «επιχειρηματίας», «βιομήχανος» και άλλα φαιδρά που διαβάζουμε από ορισμένους πληρωμένους (με ψίχουλα μη φανταστείς) κονδυλοφόρους.

Ο τύπος αυτός επιτέθηκε άγρια στον συνάδελφο για ένα και μόνο λόγο:

Επειδή έκανε το δημοσιογραφικό του καθήκον, δημοσίευσε τη Λίστα Λαγκάρντ και τον ξεμπρόστιασε!

Λεφτά έξω στη ζούλα είχε βγάλει ο….βιομήχανος. Εντάξει, κατάλαβατε τώρα, ή να σας το κάνουμε πενηνταράκια;», έγραψε αναλυτικά η Έλενα Ακρίτα.

Το περιστατικό είναι ευρέως γνωστό. Το βράδυ της Παρασκευής ο εκδότης και δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στην Αμάρυνθο της Εύβοιας μαζί με την οικογένεια του δέχθηκε τραμπούκικη επίθεση από έναν άγνωστο, η οποία μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό της πεθεράς του και τη μεταφορά της στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Ο άγνωστος στην αρχή στάθηκε πάνω από το τραπέζι του δημοσιογράφου και τον έβριζε χυδαία (μπροστά στην τρομοκρατημένη 8χρονη κόρη του) λέγοντας κατά του εκδότη ότι «είσαι ένας ξεφτιλισμένος , θα σε τακτοποιήσω αλλά όχι τώρα. Βρομιάρη που τόλμησε να γράψεις για μένα επειδή έχω λεφτά στην Ελβετία».

Όμως ο τραμπούκος δεν έμεινε σε λεκτική επίθεση αλλά χειροδίκησε κατά της οικογένειας του Κώστα Βαξεβάνη καθώς επιχείρησε να χτυπήσει τη σύζυγο του, η οποία είχε το παιδί αγκαλιά και την τελευταία στιγμή ενώ προσπάθησε να εμποδίσει την επίθεσή του η μητέρα της, δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την επίθεση που δέχτηκε ο δημοσιογράφος.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το μέγεθος της αθλιότητας του συγκεκριμένου τραμπούκου είναι τέτοιο, ώστε δεν δίστασε να επιτεθεί στον Κώστα Βαξεβάνη μπροστά στη μικρή του κόρη και να οδηγήσει στον τραυματισμό μέλους της οικογένειας του.

Είναι μια ακόμη επίθεση κατά δημοσιογράφου, με προφανή στόχο την εκδίκηση για την ερευνητική του δουλειά αλλά και τον εκφοβισμό του. Και είναι ένα ακόμη περιστατικό που επιβεβαιώνει το πλήγμα που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η ελευθερία του Τύπου. Θεωρούμε δεδομένη την άμεση παρέμβαση των αρχών για την σύλληψη του άθλιου τραμπούκου και την τιμωρία του».

Τέλος, καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να καταδικάσουν απερίφραστα αυτή την άθλια επίθεση που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου και εντέλει κατά της ίδιας της δημοκρατίας».

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…