Newsroom

Newsroom

Χρώμα γαλάζιο στους Μεσογειακούς Αγώνες

Σαρώνουν τα μετάλλια οι έλληνες πρωταθλητές που βρίσκονται στη Μερσίνα της Τουρκίας και αγωνίζονται στους Μεσογειακούς Αγώνες. Και μπορεί οι…

Σαρώνουν τα μετάλλια οι έλληνες πρωταθλητές που βρίσκονται στη Μερσίνα της Τουρκίας και αγωνίζονται στους Μεσογειακούς Αγώνες. Και μπορεί οι αγώνες που η Διεθνής Επιτροπή πήρε από το Βόλο και τη Λάρισα, για να τις δώσει στη μικρή Μερσίνα, μια κωμόπολη της νοτιοδυτικής Τουρκίας, να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους γείτονες, οι οποίοι δεν γεμίζουν τα στάδια, ωστόσο η ελληνική αποστολή κάνει περήφανη την Ελλάδα, αφού, ήδη μέχρι χθες, πέμπτη ημέρα των 17ων Μεσογειακών Αγώνων, οι έλληνες αθλητές είχαν καταφέρει να ανέβουν στο βάθρο 33 φορές, ενώ σήμερα Τετάρτη, ακόμη τρία μετάλλια προστέθηκαν στη ελληνική συλλογή.


Η υπεροχή των αθλητών μας σε πολλά από τα αγωνίσματα, φάνηκε από τις πρώτες κιόλας ημέρες της διοργάνωσης. Το χορό των μεταλλίων για την ελληνική αποστολή άνοιξε η “τορπίλη” Θεοδώρα Δράκου, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ. ύπτιο, ενώ λίγες ημέρες μετά άκουσε τον εθνικό ύμνο από την κορυφή του βάθρου κερδίζοντας στα 100 μ. ελεύθερο. Η ίδια κατέλαβε τη δεύτερη θέση και τα 50 μ. ύπτιο. Στο ίδιο αγώνισμα στους άνδρες ο Κριστιάν Γκολομέεβ αναδείχθηκε τρίτος.


“Χρυσός” στα 200 μ. πρόσθιο αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, ενώ στο ίδιο αγώνισμα, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Κουλούρης. Την τρίτη θέση στα 200 μ. μικτής ατομικής κατέκτησε ο Ανδρέας Βαζαίος. Τη δεύτερη και την τρίτη θέση κατέκτησαν στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4Χ100 ελεύθερο, η ομάδα των γυναικών και των ανδρών αντίστοιχα.

“Χρυσή” στην κατηγορία των 55 κιλών στο άθλημα της ελευθέρας πάλης αναδείχθηκε η Μαρία Πρεβολαράκη, ενώ χάλκινα μετάλλια στα 51 και στα 63 κιλά, κατέκτησαν η Ευδοξία Παυλίδου και η Αγόρω Παπαβασιλείου. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ανδρέας Τριανταφυλλίδης στην κατηγορία των 66 κιλών ελευθέρας, νικώντας τον Αιγύπτιο Αγιάντ Ιμπραχίμ και τον Ιταλό Αντζελο Κόστα. Στον τελικό, ωστόσο, ηττήθηκε από τον Τούρκο Μουσταφά Καγιά. Στα 55 κιλά ελευθέρας, ο Θεοχάρης Καλανίδης πήρε το χάλκινο μετάλλιο, νικώντας στα ρεπεσάζ τον Σκοπιανό Ιβάν Ανακίεβ. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και ο Τιμοφέι Ξενίδης, ο οποίος στα 84 κιλά ελευθέρας, στα ρεπεσάζ για την τρίτη θέση στο βάθρο, επικράτησε του Τυνήσιου Αντνέν Ριμί. Τέλος, στα 120 κιλά ελευθέρας, ο Χρήστος Νυφαδόπουλος ανέβηκε με τη σειρά του στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς επικράτησε του Σύρου Ραζά Αλκράντ στα ρεπεσάζ.


Η συγκομιδή των μεταλλίων συνεχίστηκε στα αγωνίσματα της ενόργανης γυμναστικής. Οι έλληνες πρωταθλητές, Λευτέρης Κοσμίδης και Λευτέρης Πετρούνιας, ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου στις ασκήσεις εδάφους και στους κρίκους αντίστοιχα, ενώ η Βασιλική Μιλλούση κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα της δοκού ισορροπίας. Η ομάδα των γυναικών, αποτελούμενη από τις Βασιλική Μιλλούση, Μαρία Σίμου, Μαρία-Μαγδαληνή Τριχοπούλου και Μυρόπη Χριστοδουλάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.


Στην αυλαία του αθλήματος της άρσης βαρών ο Δαυίδ Καβελασβίλι κατάκτησε δύο χρυσά μετάλλια τόσο στο αρασέ, όσο και στο ζετέ στα 105 κιλά. Ο έλληνας πρωταθλητής σήκωσε 173 κιλά στο αρασέ στη δεύτερη προσπάθειά του και δεν χρειάστηκε να κάνει τρίτη προσπάθεια, ενώ στο ζετέ επικράτησε με 215 κιλά του Σύρου Αχέντ Τζουγκέλι, ο οποίος δεν κατάφερε να σηκώσει 216 κιλά, έμεινε τελικά στα 213 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Δύο χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία των 85 κιλών είχε κατακτήσει τις προηγούμενες ημέρες ο Θεόδωρος Ιακωβίδης.


Εξαιρετικά επιτυχημένη είναι η παρουσία της εθνικής μας ομάδας και στην κωπηλασία. “Χρυσή” στο μονό σκιφ των γυναικών έχει αναδειχθεί η Κατερίνα Νικολαΐδου, ενώ Λευτέρης Κόνσολας και Σπύρος Γιάνναρος έχει κατακτήσει επίσης την πρώτη θέση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών. Δεύτερος στο μονό σκιφ των ανδρών έχει αναδειχθεί ο Διονύσης Αγγελόπουλος, ενώ στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών, ο Παναγιώτης Μαγδάνης έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Μια δεύτερη θέση στην κατηγορία των 80 κιλών του Tae Kwon Do, μετράει η ελληνική ομάδα. Το ασημένιο μετάλλιο, φόρεσε στο στήθος του ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Η Βασιλική Βουγιούκα στο αγώνισμα της σπάθης έχει κατακτήσει στην τρίτη θέση, ενώ στην κατηγορία των 78 κιλών του τζούντο, η Βασιλική Λυμπεροπούλου, έχει επίσης κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.


Στο πόλο, η Εθνική ανδρών νίκησε στο μικρό τελικό για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών ημερών την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία με 9-8 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Τα γκολ για την “γαλανόλευκη” πέτυχαν οι Φουντούλης, Μουρίκης, Γούνας, Κολόμβος, Μυλωνάκης, Δελακάς, Χρ. Αφρουδάκης. Σπουδαία επιτυχία και για την Άγη Κασούμη, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην σκοποβολή.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…