Hot Doc: Πάνος Λαζαράτος – Ο τενόρος των καναλαρχών και η… οπερέτα της υποκρισίας για τις άδειες

Μετά την ανακοίνωση και τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, οι πάλαι ποτέ κραταιοί καναλάρχες μπήκαν σε μια πρωτοφανή διαδικασία αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση κατηγορώντας την για «θεσμική εκτροπή» και για προσπάθεια να «φιμώσει τον Τύπο».

Όσοι δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν υπό καθεστώς ανομίας κερδίζοντας εκατομμύρια από τη χρήση των συχνοτήτων, επιχειρούν σήμερα να πείσουν ότι ο διαγωνισμός και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είναι παράνομες. Το βάρος αυτής της απόδειξης έχει αναλάβει να σηκώσει ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου και νομικός σύμβουλος των Alpha και Star, Πάνος Λαζαράτος, ο οποίος τυγχάνει και τενόρος με εξαιρετικές μάλιστα σχέσεις με τον Νίκο Καρβέλα.

Διαβάστε στο Hot Doc, ποιος είναι ο Πάνος Λαζαράτος που έχει αναλάβει σχεδόν εργολαβικά την αποδόμηση της κυβέρνησης και πώς βρέθηκε να εκπροσωπεί δύο από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν εξασφάλισαν άδεια.

Αποκαλύπτουμε με στοιχεία και αριθμούς τις αγαστές σχέσεις του καθηγητή με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Πόσα χρήματα πήρε το γραφείο του από το Δημόσιο για γνωμοδοτήσεις και χειρισμούς υποθέσεων.

Διαβάστε πώς ο Πάνος Λαζαράτος συνδέεται με σκανδαλώδη υπόθεση και εκτεταμένη διαφθορά και πώς εν μέσω κρίσης κατάφερε να πληρώνεται από το Δημόσιο.

Αποκαλύπτουμε ακόμη την καταγγελία φοιτητών της Νομικής σε βάρος του καθηγητή τους. Τι προσάπτουν στον Πάνο Λαζαράτο σχετικά με εταιρία της οποίας προεδρεύει.

Ποια είναι και τι ρόλο παίζει η Επιστημονική Εταιρία Διοικητικής Δικαιοσύνης του Πάνου Λαζαράτου και ποια -ακόμη και υπόδικα πρόσωπα- συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της.

Διαβάστε ακόμη την ιστορία του τηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα. Πώς ξεκίνησε η παράνομη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, ποιοι και πώς φρόντισαν να μην αδειοδοτηθούν ποτέ και γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποκρίνονται προκλητικά.

Διαβάστε ακόμη στο Hot Doc

Χρυσό το αίμα στην Ελλάδα: Πώς χάθηκαν εκατομμύρια για τον έλεγχο του αίματος, όταν ίδιες εταιρίες αναλάμβαναν την ίδια δουλειά με υποπολλαπλάσιο κόστος σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η «πολυάσχολη» Επιτροπή Ανταγωνισμού: Σοβαρές υποθέσεις «λιμνάζουν» στα χέρια των ελεγκτών και οι παραβάτες συνεχίζουν απρόσκοπτα τις δραστηριότητές τους.

Ε.Ε. μετά το Brexit – «Δεν έχω ιδέα, ιδέα δεν έχω…»: Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες στην Ευρώπη λίγους μήνες μετά την απόφαση για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Μπούμερανγκ το δημοψήφισμα: Στο καναβάτσο ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν μετά το αποτυχημένο δημοψήφισμα για τους πρόσφυγες στο οποίο ψήφισαν μόνο οι οπαδοί του.

Ένας νέος κόσμος από τείχη: Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Hot Doc αποδεικνύει εκείνο που πολλοί σκέφτονται, αλλά λίγοι παραδέχονται. Ότι ο κόσμος μας επιστρέφει στις πιο σκοτεινές εποχές του, τότε που τα τείχη χώριζαν λαούς και συνειδήσεις.

Αναζητώντας χαμένα εκατομμύρια: Όταν τα δάνεια εκατομμυρίων της Παγκόσμιας Τράπεζας προς αναπτυσσόμενες ή και μη ανεπτυγμένες χώρες εξαφανίζονται στο βαθύ πηγάδι της διαφθοράς.

Βόμβα στα θεμέλια του αγγλικού ποδοσφαίρου: Το σκάνδαλο που αποκάλυψαν οι δημοσιογράφοι της Daily Telegraph κι έχει προκαλέσει ντόμινο αντιδράσεων στο κατά τεκμήριο πιο επικερδές αθλητικό προϊόν στην Ευρώπη. Το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Μετανάστες στη Γερμανία: Πώς η νικήτρια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ελλάδα έφτασε να συμφωνήσει με την ηττημένη Γερμανία ώστε οι άνεργοι Έλληνες να γίνουν μετανάστες. Πώς αντιμετωπίστηκαν από τη νέα τους πατρίδα και πώς την αναγέννησαν.

Το κορίτσι με το τατουάζ: Η ιστορία της νεαρής Όλιβ Ότμαν που απήχθη από Ινδιάνους και τελικά έγινε διάσημη στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα από τα βιβλία που περιέγραφαν τις περιπέτειές της.

Ευγένιος Οζέ – Η Εκκλησία και η Δημοκρατία: Όταν στις αρχές του 20ου αιώνα η Γαλλία συζητούσε τον διαχωρισμό κράτους -Εκκλησίας. Η ισχυρή σύγκρουση και ο ρόλος του σκιτσογράφου Ευγένιου Οζέ που ξεσήκωνε τα αντικληραλικό κίνημα.

Μίνα Χειμωνά: Η γνωστή ηθοποιός μιλάει αποκλειστικά στο Hot Doc λίγες ημέρες πριν την έναρξη της παράστασης «Ο Ήχος του Όπλου», του εμβληματικού έργου της Λούλας Αναγνωστάκη, στην οποία πρωταγωνιστεί.

Θάνος Αναστόπουλος: Ο διεθνώς αναγνωρισμένος έλληνας σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει στο Hot Doc τα μυστικά της νέας ταινίας του «Η Τελευταία Παραλία».

«Ακόμη περιμένουμε να μας σώσουν οι άλλοι….»: Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος αναλύει στο Hot Doc το νέο του μυθιστόρημα «Σέρρα – Η ψυχή του Πόντου» και ταυτόχρονα μιλάει για τη ζοφερή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε.


Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Σε συνέχεια της απόφασης για κλείσιμο των σχολείων στην Αττική