Ηλεία: Η ανάπτυξη… της διαπλοκής!

Τις τελευταίες εβδομάδες , το θέμα της ανάπτυξης στην Ηλεία που δεν λέει επί χρόνια να έρθει , βρίσκεται στο επίκεντρο διαφόρων συζητήσεων, ηχηρών εκδηλώσεων, συσκέψεων και προτάσεων από τους γνωστούς επίδοξους «σωτήρες» του νομού.

57f3694c1dc52442558b46d8

Του Μάκη Νοδάρου

Αναρωτιούνται όλοι τους, με την υποκρισία να ξεχειλίζει από τα μπατζάκια τους , τι να είναι αυτό που τελικά φρενάρει την ανάπτυξη μιας περιοχής με μεγάλες οικονομικές δυνατότητες και μοναδικές φυσικές ομορφιές . Αναρωτιούνται και δεν κοιτάζουν δίπλα τους , τους συνεργάτες , τους κομματικούς τους φίλους και ορισμένοι απο αυτούς τον ίδιο τους τον εαυτό στον καθρέφτη. Που βολεμένοι τις τελευταίες δεκαετίες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, «ασελγούσαν» ποικιλοτρόπως πάνω στο πτώμα της δύστυχης Ηλείας , ροκανίζοντας στο όνομα των δήθεν αναπτυξιακών έργων , με κομπιναδόρικους τρόπους , το δημόσιο χρήμα .

Άνθρωποι που δεν είχαν σώβρακο να φορέσουν …βρέθηκαν μέσα σε λίγα χρόνια , μετά την εμπλοκή τους στον τοπικό παραγοντισμό , με πολυκατοικίες , παραθαλάσσια εξοχικά, ακριβά αυτοκίνητα και τρελές τραπεζικές καταθέσεις .

Εργολάβοι , προμηθευτές , αυτοδιοικητικοί παράγοντες , κρατικοί υπάλληλοι , κάθε είδους κομματόσκυλα , διάφοροι παρατρεχάμενοι πολιτικών προσώπων και μιντιάρχες, οδήγησαν χωρίς καμιά ηθική αναστολή την Ηλεία στην σημερινή κατάντια της , στο όνομα του παράνομου και γρήγορου πλουτισμού τους .

Αν υπήρχε τρόπος να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και να ελεγχθούν οι καταθέσεις όλων αυτών που σήμερα εμφανίζονται ως «σωτήρες» της Ηλείας , μέσα από την διαδρομή του χρήματος , θα είχαμε μια πλήρη εικόνα του μεγέθους της διαφθοράς και της διαπλοκής που κινεί τις τελευταίες δεκαετίες τα νήματα στον νομό , με την προκλητική ανοχή και την σιωπή του εκάστοτε πολιτικού συστήματος αλλά και της τοπικής Δικαιοσύνης.

Οι περισσότεροι από αυτούς που σήμερα διερωτώνται γιατί η Ηλεία βρίσκεται σε αυτή την κατάντια , χωρίς δρόμο , αεροδρόμιο , τουριστικές υποδομές , οικονομική ανάπτυξη κλπ , το κάνουν απλά για το …ξεκάρφωμα των δικών τους αμαρτωλών ιστοριών κατά το παρελθόν.

Για κάποιον που «βλέπει» πίσω από τις προθέσεις τους, είναι εύκολο να καταλάβει ότι στον γενικότερο σχεδιασμό και μέσα από τις βαρύγδουπες προτάσεις τους, δεν σχεδιάζουν την σωτηρία του δύστυχου νομού …αλλά προετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη «αρπαχτή» που θα κάνουν με σκοπό να ροκανίσουν ξανά τα κρατικά κονδύλια και να αυξήσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Για όποιον εκτιμά ότι με τα λεγόμενά μου υπερβάλω η ότι μιλάω γενικά και αόριστα , αρκεί να ρίξει μια ματιά σε παλιά ρεπορτάζ που είχα δημοσιεύσει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στο περιοδικό «Hot Doc» η να ερευνήσει ο ίδιος για λίγες ώρες μέσα στο Διαδίκτυο .

Με ευκολία θα διαπιστώσει ότι πολλά από τα σημερινά «πρόσωπα σωτήρες» της πεθαμένης από χρόνια Ηλείας , πήραν κατά το παρελθόν, μέσω εταιρειών και προμηθειών πολλά χρήματα , στο όνομα της δήθεν οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης .

Μιας ανάπτυξης που δεν εμφανίστηκε ποτέ …καθώς χάθηκε για πάντα μέσα στα βοθρολύματα της τοπικής διαφθοράς και της διαπλοκής.

Πηγή: apokalypseis.com

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…