Newsroom

Newsroom

Χαρδαλιάς για Πρωτομαγιά: Δεν διαλύσαμε τις συγκεντρώσεις για να μην έχουμε νέα κρούσματα

Το μήνυμα του πάντα «σκληρού» Χαρδαλιά ήταν σαφές και απλό... «Έχε χάρη που υποτίθεται ότι τώρα η βασική μας προτεραιότητα είναι η μάχη με τον κορονοϊό, αλλιώς ακόμα θα σας δέρναμε...παλιο κομμούνια»

5066322

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς διάλεξε να σχολιάζει και τις δυναμικές αγωνιστικές εκδηλώσεις τη μέρα της Πρωτομαγιάς.

Με λίγα και απλά λόγια ο Ν. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι την Πρωτομαγιά δεν έπεσε το «ξύλο της αρκούδας» για να μη σημειωθεί διασπορά του ιού

Το μήνυμα του πάντα «σκληρού» Χαρδαλιά ήταν σαφές… «Έχε χάρη που υποτίθεται ότι τώρα η βασική μας προτεραιότητα είναι η μάχη με τον κορονοϊό, αλλιώς ακόμα θα σας δέρναμε…παλιο κομμούνια»

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς,  τονίζοντας ότι «η επιλογή της κυβέρνησης ήταν να παραμείνει στο βασικό στόχο που είναι ο περιορισμός   του ιού και να μην μεγεθύνει το πρόβλημα, κάτι που αναπόφευκτα θα συνέβαινε εάν αποφάσιζε  να προχωρήσει δυναμικά στη διάλυση των συγκεντρώσεων».

Όπως είπε, οι  συγκεντρώσεις αυτές από τη στιγμή που ισχύουν οι  περιορισμοί στις μετακινήσεις προκάλεσαν ερωτήματα, αλλά  και διαμαρτυρίες. «Είχαμε έγκαιρα καλέσει τα σωματεία των εργαζομένων και όλες τις  πολιτικές δυνάμεις να αναγνωρίσουν με τη στάση τους την κρισιμότητα των στιγμών και τους κινδύνους, όχι μόνο για τα μέλη τους αλλά και για τη δημόσια υγείας.

Προτείναμε μάλιστα εναλλακτικές  ημερομηνίες για τους συμβολικούς εορτασμούς της Πρωτομαγιάς. Κάποιοι επέλεξαν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και να αγνοήσουν  την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνει η  Ελλάδα και όλος ο κόσμος» προσέθεσε.

Ο Ν. Χαρδαλιάς είπε, επίσης, ότι το δικαίωμα της πολιτικής διαμαρτυρίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και «η κυβέρνηση σέβεται  απολύτως το Σύνταγμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες». Σημείωσε ότι είναι εντελώς διαφορετικό το ζήτημα των κοινωνικών συναθροίσεων, για τις οποίες συνεχίζουν να υπάρχουν περιορισμοί, όπως των  10 ατόμων, από τις πολιτικές διαμαρτυρίες.

«Εκεί που κάποιοι κρίνουν ότι πρέπει να διαμαρτυρηθούν συλλογικά για κάποιο ζήτημα, θέτοντας αυτό το δικαίωμα πάνω από την ανάγκη κοινωνικής αποστασιοποίησης, υπάρχει απαίτηση να τηρούνται οι κανόνες  και τα μέτρα  προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε κάθε συγκέντρωση πολιτικής διαμαρτυρίας που θα γίνεται πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, πρώτα απ’ όλα για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων, αλλά και της κοινωνίας» σημείωσε.

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…