Newsroom

Newsroom

Η Μαρία Φαραντούρη τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο "Premio Tenco"

Η Μαρία Φαραντούρη βρέθηκε στο Σαν Ρέμο της Ιταλίας, όπου τιμήθηκε με το «Premio Tenco 2014» για την προβολή του ελληνικού τραγουδιού στο εξωτερικό.

59d4bff41dc5248e0e8b461f

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια παρέλαβε το βραβείο της από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Ρώμης Φάμπιο Φάμπρι, ο οποίος είπε: «Το βραβείο απονέμεται στη μεγάλη τραγουδίστρια της Ελλάδας, της Ευρώπης, του Κόσμου, Μαρία Φαραντούρη. Όλοι είμαστε σύμφωνοι ότι στο πρόσωπό της το βραβείο απευθύνεται και σ’ όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που πληρώνουν τον λογαριασμό της κρίσης και αντιστέκονται και για όλους εμάς».

Η Μαρία Φαραντούρη λαμβάνει το βραβείο τραγουδιού LiberPress 2017, για την τρυφερή φωνή της, τη μαχητικότητά της και την αφοσίωσή της για τα ελληνικά κοινωνικά και τα τραγούδια διαμαρτυρίας, μέσω των οποίων έχει καταγγείλει τη δικτατορία στη χώρα της, τον πολιτικό ολοκληρωτισμό, την αντιδραστικότητα και την καταστολή. Έχει συνδυάσει την καταγγελία της ισχύος με την ομορφιά της ποίησης και έχει συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια να επιτευχθεί η δημοκρατία, η ελευθερία και ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Στη συνέχεια η Μαρία Φαραντούρη ανέφερε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι μαζί σας και παραλαμβάνω το “Βραβείο Tenco”. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου και εκ μέρους των Ελλήνων συνθετών και ιδιαίτερα του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη. Σας συγχαίρω για το έργο σας και την αγάπη που εκφράζετε για το ποιοτικό τραγούδι που δεν έχει σύνορα. Αντιστέκομαι είναι το ρήμα που πρέπει να χαρακτηρίζει τη ζωή μας. Να αντιστεκόμαστε εναντίον της βαρβαρότητας και της ασκήμιας παντού και πάντα, όπως και εναντίον του κακού γούστου στην καθημερινότητά μας. Σας ευχαριστώ πολύ».

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.