Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό απάντησε με μηνύσεις στις αποκαλύψεις του Hot Doc για το έλλειμμα χιλιάδων ευρώ

Με μηνύσεις κατά του Hot Doc το οποίο αποκάλυψε τον περασμένο Ιούνιο το έλλειμμα χιλιάδων ευρώ στα ταμεία της, αποφάσισε να απαντήσει η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό.

577bb6e01dc524aa5f8b482f

Του Νίκου Σπυρόπουλου

Αντί να δώσει εξηγήσεις επί τους ουσίας παραθέτοντας στοιχεία, η ΕΛΟΤ κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον μας γιατί το περιοδικό, σύμφωνα με τη δική της πάντα λογική, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας επίσημης έκθεσης κατασταλτικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αποτελέσματα που πιθανώς να μην της άρεσε που έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό αλλά και στο χώρο του Ταεκβοντό.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι που μας πέρασε, το περιοδικό Hot Doc σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του, βασισμένο και τεκμηριωμένο από τα συμπεράσματα Έκθεσης Κατασταλτικού Ελέγχου στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό που διενέργησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, έγραψε μεταξύ άλλων για τους παράνομους διαγωνισμούς, τις προσλήψεις υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ και τα γεύματα με «χρυσά κουτάλια» μελών του Δ.Σ και άλλων ατόμων σε γνωστά εστιατόρια. 

Όλα αυτά, είναι κομμάτια που συνθέτουν το παζλ μιας πολυετούς κακοδιαχείρισης από πλευράς της ΕΛΟΤ η οποία, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, έχει δημιουργήσει έλλειμμα στο ταμείο της που μπορεί να αγγίξει ή ακόμα και να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.

Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ξεκάθαρα το πώς λειτουργούσε επί χρόνια μια αθλητική Ομοσπονδία δίνοντας μέσω παράνομων διαγωνισμών μεγάλα κομμάτια της πίτας της κρατικής επιχορήγησής της σε ταξιδιωτικό γραφείο υπαλλήλου της. Η ΕΛΟΤ μάλιστα, έφτασε στο σημείο κάποια στιγμή να διαχειρίζεται ετησίως δημόσιο χρήμα της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Για όλα αυτά τα κακώς κείμενα, η διοίκηση της ΕΛΟΤ αλλά και η υπάλληλος στην οποία ανήκε το επίμαχο ταξιδιωτικό πρακτορείο μήνυσαν το περιοδικό και τους δημοσιογράφους γιατί πολύ απλά κάναμε τη δουλειά μας.

Η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ήταν τελείως άγνωστη στους κύκλους του αθλήματος και υπήρχαν διάφορα

«πηγαδάκια» στα στάδια από το 2011. Κανείς όμως δεν ήξερε ακριβώς πως είχε η κατάσταση και για το τί ακριβώς κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις η ΕΛΟΤ. Την έκταση της υπόθεσης αυτής ακριβώς αποκαλύψαμε.

Σημειώνεται πως στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2016,  μέλη του Δ.Σ της ΕΛΟΤ που είχαν λάβει το Νοέμβριο του 2015 «ραβασάκια» (Φύλλα Μεταβολών και Ελλείψεων) από το Ελεγκτικό Συνέδριο και καλούνταν να επιστρέψουν χιλιάδες ευρώ επανεξελέγησαν. Μάλιστα, τα ίδια πρόσωπα που μήνυσαν το περιοδικό παρέμειναν σε θέσεις «κλειδιά» στην Ομοσπονδία. 

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…