Newsroom

Newsroom

«Γονείς στα θρανία»: Ο Απρίλιος στο Public έρχεται με μοναδικά σεμινάρια και συζητήσεις για #ανυπόμονους γονείς!

Το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο, διοργανώνει τον Απρίλιο στα καταστήματα του μοναδικά σεμινάρια για τους γονείς με θέματα όπως

5b967228cd3a182d3759e114

 

  1. Πλεονεξία και παιδιά: δημιουργία και επιπτώσεις

    Σεμινάριο με θέμα «Γονείς σε διαμάχη»

  2. Δωρεάν σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς από τον Ιαβέρη: «Μπαμπά μην τρέχεις»
  3. «Ξεσπάσματα θυμού και εντάσεις στα παιδιά»
  4. Σεμινάριο με θέμα «Γονείς σε συνεργασία»
  5. Συζήτηση για το βιβλίο του Βασίλη Αλεξάκη «Γιατί κλαις»

Φέτος λοιπόν ο Απρίλιος είναι αφιερωμένος στους γονείς και το Public μέσα από σεμινάρια και συζητήσεις, σε συνεργασία με ψυχολόγους, θεραπευτές και sites όπως το workingmoms.gr και το infokids.gr, θα βοηθήσει να λύσουν τις απορίες και να ηρεμήσουν τις ανησυχίες των γονιών. Γιατί το Public είναι ο Νο1 προορισμός για όλη την οικογένεια!

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

«Πλεονεξία και παιδιά: δημιουργία και επιπτώσεις»

Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

@ 05/04 και ώρα 18:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, δήλωση συμμετοχής στο [email protected].

Το Public, το workingmoms.gr και η Χριστιάνα Γερμανού, MSc, Οικογενειακή Σύμβουλος – Ψυχολόγος Θεραπεύτρια σας καλούν να συζητήσουμε για το τί εννοούμε όταν λέμε πλεονεξία; Πώς δημιουργείται στα παιδιά η αίσθηση της πλεονεξίας; Πώς συνδέεται η πλεονεξία με την έννοια “αυτονόητα δικαιούμαι” αλλά όχι με την έννοια “αξίζω”; Τί χρειάζεται ο γονέας να έχει στο νου για να βοηθήσει το παιδί του να ισορροπήσει κι όχι να πλεονεκτεί; Πώς αντικαθιστώ την πλεονεξία με αυτοεκτίμηση; Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανοιχτός διάλογος για ότι θέμα απασχολεί τους καλεσμένους και θα πάρετε μαζί σας γραπτώς τα βασικά σημεία της κουβέντας μας! Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στον χώρο θα λειτουργεί απασχόληση παιδιών ώστε να μπορούν οι γονείς να συμμετέχουν.

Σεμινάριο με θέμα «Γονείς σε διαμάχη»

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

@ 06/04 και ώρα 12:00 | Public Κολωνακίου, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος σας προσκαλούν στο σεμινάριο με θέμα «Γονείς σε διαμάχη», το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 12:00, στο Public Κολωνακίου. Προστατέψτε το παιδί σας από την αποξένωση και ανοίξτε δίαυλο επικοινωνίας. Μετά από ένα επώδυνο διαζύγιο, είναι πιθανό η σχέση σας με τα παιδιά να δοκιμαστεί –ειδικά αν απέναντί σας έχετε έναν… τοξικό πρώην σύντροφο που σας κακολογεί, σας κατηγορεί για όλα, ή επιχειρεί να σας «αντικαταστήσει» φέρνοντας ένα νέο πρόσωπο στη ζωή τους. Τα παιδιά μπορεί να βιώσουν σύγχυση, αντικρουόμενα συναισθήματα, θυμό, αγωνία, κατάθλιψη –κι εσείς να νιώσετε εντελώς ανίσχυροι. Με αυτόν τον πρακτικό οδηγό θα μάθετε ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να προστατεύσετε τα παιδιά σας από επώδυνες συγκρούσεις, πώς να αποφύγετε το σύνδρομο της γονικής αποξένωσης και πώς να τους μιλήσετε εμπνέοντάς τους ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη.

Για το θέμα αυτό θα βρίσκονται μαζί μας:

  • η Χρυσαυγή Ατσιδάκου, δικηγόρος που προωθεί τις εναλλακτικές και εξωδικαστικές μεθόδους επίλυσης των διαφορών
  • και η Αγγελική Καβαλλιεράτου, ψυχολόγος, ειδικευόμενη οικογενειακή συστημική ψυχοθεραπεύτρια.

Γιατί κλαις – Βασίλης Αλεξάκης (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

@ 13/04 και ώρα 12:00 | Public Κολωνακίου, Είσοδος Ελεύθερη

Με αφορμή το βιβλίο «Γιατί κλαις» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης θα συζητήσει με τους γονείς. Ένα βιβλίο για ώριμα παιδιά και ανώριμους γονείς. Μια τρυφερή και αποκαλυπτική ιστορία για τις εντάσεις που δημιουργούνται μεταξύ μιας μητέρας και ενός παιδιού υπό το βάρος της καθημερινότητας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας, ο εικονογράφος του βιβλίου Νικόλας Ανδρικόπουλος, και η Κατερίνα Καλλιακούδη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια.

Δωρεάν σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς από τον Ιαβέρη: «Μπαμπά μην τρέχεις»

Σε συνεργασία με το infokids.gr

@ 13/04 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής εδώ

Tα στατιστικά λένε, ότι τα περισσότερα ατυχήματα λαμβάνουν χώρα τους θερινούς μήνες, με τους περισσότερους θανόντες να είναι άνδρες. Εν όψει της εξόδου για τις διακοπές του Πάσχα, λοιπόν, αλλά και ως μέρος της γενικότερης οδικής κουλτούρας που οφείλουμε να βελτιώνουμε καθημερινά, προσκεκλημένος εισηγητής για το επόμενο δωρεάν σεμινάριο του Infokids.gr είναι ο κ. Τάσος Μαρκουΐζος, περισσότερο γνωστός ως Ιαβέρης. Η εκδήλωση αφορά κυρίως γονείς, αλλά όσοι φοιτητές ή εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση συμμετοχής.

«Ξεσπάσματα θυμού και εντάσεις στα παιδιά»

Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

@ 19/04 και ώρα 18:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, δήλωση συμμετοχής στο [email protected].

Το Public, το workingmoms.gr και η σύμβουλος ψυχικής υγείας – ψυχολόγος, Αγγελική Καβαλλιεράτου, σας καλούν να συζητήσουμε τι μπορεί να σημαίνουν τα ξεσπάσματα θυμού και οι εντάσεις στα παιδιά, την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 18:00, στο Public Συντάγματος. Ο «θυμός» είναι ένα απολύτως φυσιολογικό συναίσθημα. Τα παιδιά θυμώνουν όταν αισθάνονται αδικία, απογοήτευση, ανασφάλεια και όταν δεν γίνονται τα πράγματα όπως τα περιμένουν. Πολλές φορές ο θυμός κρύβει από πίσω του άλλα θέματα που είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να τα κατανοήσουμε, ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο το παιδί μας.

Στην εκδήλωση, η ψυχολόγος θα μας μιλήσει για:

– Το από που προέρχεται ο θυμός και τι κρύβει από πίσω του

– Το τι σημαίνουν για τα ίδια τα παιδιά οι εκρήξεις θυμού, οι εντάσεις και η επιθετικότητα

– Το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να τα διαχειριστούν

Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανοιχτός διάλογος για ό,τι θέμα απασχολεί τους καλεσμένους και θα πάρετε μαζί σας γραπτώς τα βασικά σημεία της παρουσίασης!

Σεμινάριο με θέμα «Γονείς σε συνεργασία»

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

@ 20/04 και ώρα 12:00 | Public Κολωνακίου, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος σας προσκαλούν στο σεμινάριο με θέμα «Γονείς σε συνεργασία», το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 12:00, στο Public Κολωνακίου. Λειτουργήστε ως ομάδα αναπτύσσοντας ένα κοινό μοντέλο διαπαιδαγώγησης. Η Αγγελική Καβαλλιεράτου, ψυχολόγος, ειδικευόμενη οικογενειακή συστημική ψυχοθεραπεύτρια, μας εξηγεί πώς μπορούν δύο άνθρωποι να απαλλαγούν από τα γονεϊκά πρότυπα που «κουβαλούν» από τις οικογένειές τους και να συμβαδίσουν στο θέμα της διαπαιδαγώγησης, δίχως να υπερισχύει η γνώμη του ενός έναντι του άλλου; Καθένας από εμάς ανατράφηκε με συγκεκριμένα πρότυπα που μπορεί να μη συμβαδίζουν με αυτά του συντρόφου του. Με υπομονή και συνεργασία, το ζευγάρι πρέπει να προσπαθήσει να απαλλαγεί από αυτά –ή να συνδυάσει τα καλύτερά τους στοιχεία– με στόχο τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου διαπαιδαγώγησης που θα ταιριάζει στις προσωπικότητες των δύο γονέων.

Φρανκ Τάισον: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» – Σοκάρει η νέα ρατσιστική δολοφονία από τις αρχές των ΗΠΑ (Video)

AP24116535072336

Φρανκ Τάισον: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» – Σοκάρει η νέα ρατσιστική δολοφονία από τις αρχές των ΗΠΑ (Video)

Στο σοκαριστικό βίντεο από τις κάμερες σώματος των ενστόλων φαίνεται ο 53χρονος να αντιστέκεται στη…

Αρζόγλου: Αλλαγή στάσης για τον Κώστα Κωστόπουλο μετά τη μαρτυρία της Διδασκάλου – «Θλίβομαι για τον έως τότε φίλο μου και οικτίρω τον εαυτό μου»

2257373

Αρζόγλου: Αλλαγή στάσης για τον Κώστα Κωστόπουλο μετά τη μαρτυρία της Διδασκάλου – «Θλίβομαι για τον έως τότε φίλο μου και οικτίρω τον εαυτό μου»

«Η εικόνα άλλαξε εντελώς από τη μαρτυρία της κυρίας Κατερίνας Διδασκάλου και την επικοινωνία μας»,…

Μας μπέρδεψε ο Καλλιάνος: Στην Καινούργιου «κανένα θέμα με τον Άδωνι» – Στον Λιάγκα… «να βγει ο Άδωνις να πει ότι έχω δίκιο» (video)

InCollage 20240424 163106834

Μας μπέρδεψε ο Καλλιάνος: Στην Καινούργιου «κανένα θέμα με τον Άδωνι» – Στον Λιάγκα… «να βγει ο Άδωνις να πει ότι έχω δίκιο» (video)

Λίγο μπερδεμένα τα είπε ο Γιάννης Καλλιάνος σχετικά με τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Έμα Στόουν: «Φρίκαρα πριν από μερικά χρόνια» – Το πραγματικό της όνομα και ο λόγος που το άλλαξε

AP24065619504366

Έμα Στόουν: «Φρίκαρα πριν από μερικά χρόνια» – Το πραγματικό της όνομα και ο λόγος που το άλλαξε

Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που έδωσε στο Hollywood Reporterη, η 35χρονη μούσα του Γιώργου Λάνθιμου.