Newsroom

Newsroom

Γνωστή δικηγόρος εκβίαζε παπά

H 48χρονη δικηγόρος των Αθηνών, που όμως είχε διαγραφεί από 2006 από τον Δικηγορικό Σύλλογο, ο 59χρονος σύζυγός της, συνταξιούχος αστυνομικός, και ένα άτομο αγνώστων λοιπών στοιχείων που αναζητείται βρίσκονται πίσω από την υπόθεση εκβιασμού ενός ιερέα σε ενορία της Αττικής.

590892ca1dc524fc428b45a6

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 25 Απριλίου 2017. Τότε παρουσιάστηκε στην αστυνομία ένας ιερέας και κατήγγειλε ότι η κατηγορούμενη, η οποία συστηνόταν ως δικηγόρος και του ζήτησε το ποσό των 4.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και πως η ίδια θα μεσολαβούσε σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου αυτό να μην ενεργοποιηθεί.

Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση συμφωνήθηκε να της καταβάλλει ο ιερέας σε προκαθορισμένο σημείο, στις 28 Απριλίου 2017, το ποσό των 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, ενώ προσημειώθηκε το ποσό των 2.000 ευρώ. Αστυνομικοί που ήταν στο σημείο παράδοσης, συνέλαβαν τη 48χρονη, μόλις παρέλαβε το συγκεκριμένο ποσό. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.

Σοκάρουν οι διάλογοι του κυκλώματος μαστροπείας: «Θα πάρω την άλλη και θα κάνω κάνα έγκλημα»

μαστροπεια1

Σοκάρουν οι διάλογοι του κυκλώματος μαστροπείας: «Θα πάρω την άλλη και θα κάνω κάνα έγκλημα»

Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη που αποτελούν το κύκλωμα μαστροπείας το οποίο εγκλώβιζε…