Γνώριμες οι ΗΠΑ ως "Πόντιοι Πιλάτοι" "νίπτουν τας χείρας" τους για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο (video)

«Κάθε περιοχή, κάθε ένταση και κάθε χώρα είναι διαφορετικές περιπτώσεις». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ…

c 1

«Κάθε περιοχή, κάθε ένταση και κάθε χώρα είναι διαφορετικές περιπτώσεις». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου, γιατί οι ΗΠΑ δεν πράττουν στην περίπτωση των τουρκικών παραβιάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ αυτό που έπραξαν στην περίπτωση της Κίνας και των διαφορών της με το Βιετνάμ στη Νότια Κινεζική Θάλασσα.

«Τον Αύγουστο ο κ. Κέρι κάλεσε την Κίνα να παγώσει τις προκλήσεις στη Νότια Κινεζική Θάλασσα. Αυτό που έκανε η Κίνα είναι ότι κάνει σήμερα η Τουρκία στην Κύπρο…. Γιατί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο», ρώτησε ο ανταποκριτής Μιχάλης Ιγνατίου.
«Γιατί κάθε περιοχή, κάθε σύρραξη και κάθε χώρα είναι διαφορετικές. Δεν θα έχω το ίδιο σημείο αναφοράς για διαφορετικές χώρες ή περιοχές», απάντησε η Ελληνίδα ομογενής  …κατά τα άλλα, Τζένιφερ Ψάκι.

Σε ερώτηση σχετική με αναφορά της επιστολής του Γερουσιαστή Μενέντεζ προς τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, ότι η Τουρκία με τις δραστηριότητές της παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, η κ. Ψάκι δεν θέλησε να σχολιάσει δημόσια, λέγοντας ότι θα σταλεί απάντηση στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Παράλληλα επανέλαβε την γνωστή αμερικανική θέση για την Κύπρο.

«Συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί τους πόρους εντός της ΑΟΖ της. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά την διαπραγματευτική διαδικασία που διεξάγεται υπό τις καλές υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών για επανένωση της νήσου σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

 

 

Ο Λευκός Οίκος για την τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Αναστασιάδη

Την υπόσχεση ότι θα ενθαρρύνει όλα τα κράτη της περιοχής να προωθήσουν μία αμοιβαίως αποδεκτή προσέγγιση στην ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων, έδωσε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες αργά το απόγευμα.

Αυτό αναφέρει γραπτή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την συνομιλία, στην οποία συζητήθηκαν ο στρατηγικός συνεταιρισμός ΗΠΑ – Κύπρος, όπως κι οι εξελίξεις στην περιοχή.

«Ο Αντιπρόεδρος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις ανανεωθείσες εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και να επαναβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ σέβονται την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και το δικαίωμα να αναπτύξει τους πόρους εντός της ΑΟΖ της, σύμφωνα με το εθιμικό διεθνές δίκαιο. Επίσης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εντάσεις θα αποκλιμακωθούν μέσω των συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών και υποσχέθηκε ότι θα ενθαρρύνει όλα τα κράτη της περιοχής να προωθήσουν μία αμοιβαίως αποδεκτή προσέγγιση στην ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη επανένωσης της νήσου ως μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην καλές υπηρεσίες του Ειδικού Συμβούλου των Ηνωμένων Εθνών Εσπεν Μπαρθ Άιντε.

 

 

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε η απόφοιτη (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε η απόφοιτη (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

InCollage 20240426 174104583

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

Το παράπονο του προς τον Γιάννη Καλλιάνο εξέφρασε ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…