Newsroom

Newsroom

Γιάτσενιουκ: Μέλος της ανασφάλειας η Ρωσία, όχι του Συμβουλίου Ασφαλείας

Έκκληση στη Δύση να μην άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει κατά της Ρωσίας, εφόσον η Ουκρανία δεν επανακτήσει «το σύνολο…

yatsenyuk

Έκκληση στη Δύση να μην άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει κατά της Ρωσίας, εφόσον η Ουκρανία δεν επανακτήσει «το σύνολο της επικράτειάς της», απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιάτσενιουκ μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, καταγγέλλοντας τη ρωσική «εισβολή» στην ανατολική Ουκρανία.

«Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα λόγια, πιστεύουμε μόνο σε γεγονότα και ενέργειες» ανέφερε ο Γιάτσενιουκ, ζητώντας από τη Ρωσία να «συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις και να σεβαστεί τα δώδεκα σημεία της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός», η οποία επετεύχθη στο Μίνσκ της Λευκορωσίας στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Κάθε μέρα, παρά την κατάπαυση του πυρός, χάνουμε Ουκρανούς στρατιώτες». Κατήγγειλε επίσης τη στάση της Ρωσίας, η οποία -όπως χαρακτηριστικά είπε- «είναι μέλος της ανασφάλειας και όχι ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας» του ΟΗΕ. «Είναι ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, που παραβιάζει τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, γεγονός που είναι απαράδεκτο», είπε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, καταγγέλλοντας την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και την υποστήριξη της Ρωσίας στους αυτονομιστικές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας.

Νωρίτερα, ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε, μιλώντας επίσης στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ότι οι δυτικές χώρες θα άρουν τις κυρώσεις, αν η Ρωσία επιλέξει «το δρόμο της διπλωματίας και της ειρήνης».

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.