Newsroom

Newsroom

Γιάννης Πανούσης: Στοχεύουμε στη συμφιλίωση της αστυνομίας με το λαό

Τη δημιουργία νέου Εθνικού Σχεδίου Αστυνόμευσης καθώς και τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν σε δομές και υπηρεσίες εξήγγειλε από το…

giannis panousis

Τη δημιουργία νέου Εθνικού Σχεδίου Αστυνόμευσης καθώς και τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν σε δομές και υπηρεσίες εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια των συζητήσεων επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

“Οι αστυνομικοί θέλουν να συμφιλιωθούν με τον λαό” και “η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να κατανοήσει ότι η συλλογική δράση δεν αποτελεί παράγοντα διατάραξης της δημόσιας τάξης”, υπογράμμισε ο κ Πανούσης ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως “η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη θα πρέπει να βρουν τρόπο να χειριστούν τις νέες μορφές ανασφάλειας” που πηγάζουν από το νέο περιβάλλον εγκληματικότητας το οποίο έχει διαμορφωθεί.

“Η Δημοκρατία δεν τεμαχίζεται σε οικονομία κοινωνία και ασφάλεια. Και η Δημοκρατία δεν εκχωρεί δικαιώματα και ελευθερίες”, συμπλήρωσε.

Ειδικότερα, όσον αφορά το ρόλο του αστυνομικού στις διαδηλώσεις και στις πορείες ο υπουργός τόνισε ότι ο αστυνομικός δεν είναι εχθρός της κοινωνίας ενώ ο κάθε διαδηλωτής δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο και αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές σε κάθε αστυνομικό.

“Δημοκρατία παντού, αυτό είναι και το νέο δόγμα στην αστυνομία”.

Ο κος Πανούσης ανακοίνωσε τη δημιουργία Ινστιτούτου Αντιεγκληματικής Πολιτικής καθώς και την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας που θα υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υπογράμμισε την επαναφορά του «αστυνομικού της γειτονιάς» με 238 αστυνομικούς, την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου για πάταξη της διαφθοράς και την αποδέσμευση αστυνομικών από πάρεργα.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης την επιστροφή 500 αστυνομικών από την φύλαξη πολιτικών προσώπων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πανούσης εξήγγειλε την κατάργηση της παράτασης της κράτησης πάνω από το 18μηνο των μεταναστών, ενώ είπε ότι μπορεί να ζητήσει από τη Βουλή να συσταθεί μια ειδική επιτροπή για την παρακολούθηση της Αστυνόμευσης και της Εγκληματικότητας για να εξετάζονται κοινοβουλευτικά διαρκώς τα θέματα αυτά.

Αναφερόμενος στην Πυροσβεστική έκανε λόγο για ανανέωση των μέσων πυρόσβεσης και για την πολιτική προστασία την ενδυνάμωση του μηχανισμού και την προώθηση της εθελοντικής προστασίας.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…