Newsroom

Newsroom

Γεροβασίλη: Συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. δεν θα κάνουμε

Σε συνέντευξή της στον ALPHA, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε ότι οι πολίτες θα κρίνουν ποιον εμπιστεύονται για να διαπραγματευτεί τα ανοιχτά ζητήματα της συμφωνίας και να κάνει τη συζήτηση για το χρέος.

Σε συνέντευξή της στον ALPHA, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε ότι οι πολίτες θα κρίνουν ποιον εμπιστεύονται για να διαπραγματευτεί τα ανοιχτά ζητήματα της συμφωνίας και να κάνει τη συζήτηση για το χρέος.

Η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη συνείδηση των πολιτών, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ακολούθησε με ρίσκο, όλους τους δυνατούς τρόπους για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συμφωνία. Κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να παρουσιάσει το πρόγραμμα της στον ελληνικό λαό, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, υπογραμμίζοντας την σημασία ανάδειξης αυτοδύναμης, ισχυρής και αποφασιστικής κυβέρνησης.
Η κ. Γεροβασίλη είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. δεν θα κάνουμε. Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, χθες, είπε ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχει. Επομένως προχωράμε, και ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση». Συμπλήρωσε ότι «διαφορετικές στρατηγικές δεν μπορούν να συνυπάρξουν».

«Έχει αποδειχθεί αυτό, δυστυχώς και αποδείχθηκε σε εμάς προσφάτως, με δύο διαφορετικές στρατηγικές που ήταν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες σε κρίσιμες συνθήκες και στα δύσκολα, δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν μια συμβατή πορεία με τις ανάγκες της χώρας. Σήμερα, υπάρχει ανάγκη για αυτοδύναμη, ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να είναι αποφασιστική», επέμεινε η κ. Γεροβασίλη.

Σχετικά με τον χαρακτήρα που πρέπει να προσλάβει η προεκλογική περίοδος, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι χρειάζεται «μια πολιτισμένη πολιτική αντιπαράθεση», ώστε ο πολίτης να καταλάβει τι εννοεί ο κάθε πολιτικός φορέας και ποιες είναι οι θέσεις του. Για την εκλογική τακτική της Ν.Δ., ανέφερε ότι ο κ. Μεϊμαράκης «δεν κατάλαβε τι έχει συμβεί» – ότι δηλαδή, ένα κομμάτι της ήττας της στις προηγούμενες εκλογές οφείλεται στο ότι επένδυσε στο φόβο. Αντίστοιχα, «επένδυση στο φόβο» θεώρησε η κ. Γεροβασίλη, δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η χώρα οδηγείται στην καταστροφή με τις εκλογές  και κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη να πει αν η Ν.Δ. έχει καινούργιο πρόγραμμα να παρουσιάσει σε σχέση με το παλιό.

Η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ταυτόχρονα, πως επίκειται η μεγάλη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την αναδιάρθρωσή του και σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός θα το σκεφτεί και θα αποφασίσει ποιον εμπιστεύεται να το κάνει αυτό».

«Έχουμε μια συμφωνία που ομολογούμε πως θα την χρησιμοποιήσουμε ως μια βάση και παράλληλα να στηρίξουμε τους πολίτες που πλήττονται περισσότερο», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Ερωτηθείσα για το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι υπάρχει μια καινούργια συμφωνία, η οποία δεν είναι αυτή που η κυβέρνηση θα ήθελε: «Έγινε μια σκληρή διαπραγμάτευση, φθάσαμε σε μια συμφωνία που δεν είναι αυτή την οποία εμείς είχαμε πει τότε στον ελληνικό λαό. Μέσα από εκβιασμούς, μέσα από διλήμματα, με ορατό τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας από μια άτακτη χρεοκοπία», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Πρόσθεσε όμως ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να είναι ένα πάτημα για να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον για την επόμενη περίοδο – και πάνω εκεί η κυβέρνηση πρέπει να εργαστεί.
Ερωτηθείσα για την παραίτηση στελεχών και τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «έφυγε ένα κομμάτι το οποίο είχε την άποψη υπέρ της δραχμής και της εξόδου από την Ε.Ε., που πρότεινε πάντα να βρεθεί ένας δρόμος, μια πορεία για την έξοδο από την Ε.Ε.. Ωστόσο, αυτή ήταν μια μειοψηφική άποψη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ». 

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να φοβηθούμε καμία δυναμική, κανενός. Εμείς κάνουμε πολιτική, έχουμε πολιτικές προτάσεις, έχουμε δώσει δείγματα γραφής, τα βάζουμε στον ελληνικό λαό να μας κρίνε», είπε επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όταν ρωτήθηκε για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως «έχει εξαντληθεί ο σχολιασμός για την κυρία Κωνσταντοπούλου. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται άλλο. Ειπώθηκαν αρκετά, σηκώθηκαν τόνοι. Δεν χρειάζεται άλλο. Είναι πια σαφές, το ξέρουμε όλοι: Έρχονται εκλογές, η Βουλή τελειώνει, η κυβέρνηση παραιτήθηκε, μπαίνουμε σε ένα άλλο περιβάλλον και ας μιλήσουμε πια για την επόμενη ημέρα».

Σε ερώτηση για το μεταναστευτικό για το αν η επιλογή της κ. Χριστοδουλοπούλου και του κ. Δρίτσα ήταν λανθασμένη, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως «και η κ. Χριστοδουλοπούλου και ο κ. Δρίτσας έχουν δώσει μάχες και έχουν κάνει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτό το νέο καινούργιο μεγάλο ζήτημα».

Για την αντιπαράθεση με τον δήμαρχο της Κω, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «ο δήμαρχος της Κω είχε μια τακτική, να μην θέλει να γίνει ένας χώρος υποδοχής προκειμένου να υπάρξουν συνθήκες ανθρώπινες, δεν συνεργάστηκε σ’ αυτή την κατεύθυνση διότι δεν ήθελε χώρο υποδοχής στο νησί». Πρόσθεσε ότι «αυτό δεν είναι πολιτική για να αντιμετωπίζεις το μεταναστευτικό θέμα σήμερα, γιατί πρόκειται για προσφυγικές ροές, είναι άνθρωποι που τους βλέπουμε όλοι, είναι άνθρωποι οικογενειάρχες, είναι άνθρωποι που ήταν μικρομεσαία τάξη στη χώρα τους, άνθρωποι ευκατάστατοι, που κάτω από την απειλή της βόμβας, του θανάτου και του ολέθρου, ξεσπιτώνονται για να μπορέσουν να φτάσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τουλάχιστον για τη ζωή τους και τα παιδιά τους». Τέλος, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης τόνισε ότι απαιτούνται διεθνείς πρωτοβουλίες, για να υπογραμμίσει πως, εκείνο που η κυβέρνηση παρέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο, ήταν, αντί μεταναστευτικής πολιτικής, πρόστιμα για την κακή αντιμετώπιση στο μεταναστευτικό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κακιά Σκάλα: Ο Καραμανλής θυμήθηκε να φτιάξει επιτροπή μιάμιση μέρα μετά το επιτελικό χάος

Κακιά Σκάλα: Ο Καραμανλής θυμήθηκε να φτιάξει επιτροπή μιάμιση μέρα μετά το επιτελικό χάος

Ο αρμόδιος υπουργός αποφάσισε να εμφανιστεί και να εκδώσει ανακοίνωση για το μπάχαλο που επικρατεί…

Γιάννης Μαντζουράνης: Ήρθε η ώρα να μάθει ο Μητσοτάκης πως μυρίζει η ψήφος του λαού (Video)

Γιάννης Μαντζουράνης: Ήρθε η ώρα να μάθει ο Μητσοτάκης πως μυρίζει η ψήφος του λαού (Video)

Την υποκρισία και την επιλεκτική όσφρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναδεικνύει ο Γιάννης Μαντζουράνης μέσα από…

Θεσσαλονίκη: Kλείδωναν 8χρονη γυμνή σε παγωμένο δωμάτιο για τιμωρία και την ξυλοκοπόυσαν

Θεσσαλονίκη: Kλείδωναν 8χρονη γυμνή σε παγωμένο δωμάτιο για τιμωρία και την ξυλοκοπόυσαν

«Αυτό που αντίκρισα ήταν σοκαριστικό», είπε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός. Η 32χρονη μητέρα της…

Οι «Μηχανές» των Στίχοιμα δεν έσβησαν ποτέ – 20 χρόνια μετά εκπέμπουν ακόμη απ’ τον πυρήνα

Οι «Μηχανές» των Στίχοιμα δεν έσβησαν ποτέ – 20 χρόνια μετά εκπέμπουν ακόμη απ’ τον πυρήνα

Με δύο ιστορικά live στη Αθήνα, σφραγίζουν την επιτυχία ενός απ’ τους σπουδαιότερους δίσκους της…

Κρήτη: Μάχη για τη ζωή του δίνει νεογνό με κορονοϊό – Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη: Μάχη για τη ζωή του δίνει νεογνό με κορονοϊό – Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

Άμεσα σήμανε συναγερμός τόσο στα δύο νοσοκομεία όσο και στο ΕΚΑΒ για την ταχύτερη μεταφορά…