Γερμανία: Απέλπιδα προσπάθεια συναίνεσης Μέρκελ και Σουλτς

Η πρωτοβουλία του γερμανού Προέδρου της Δημοκρατίας να καλέσει τους αρχηγούς των δύο χριστιανικών κομμάτων και του SPD σε διαβουλεύσεις, πυροδότησαν τα σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

5a193f531dc52496068b4567

Ως μια ελπίδα εξεύρεσης λύσης από το πρωτοφανές στα γερμανικά μεταπολεμικά χρονικά πολιτικό αδιέξοδο εκλαμβάνεται η πληροφορία για κοινή συνάντηση του προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (CDU), τον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς και τον Βαυαρό Πρωθυπουργό και Αρχηγό των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ

Το σχόλιο της Berliner Zeitung: «Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρξει τώρα ένας μεγάλος συνασπισμός. Όσον αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας, το SPD θα έχει μαξιμαλιστικές αξιώσεις για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Λόγω του επίσης χαμηλού ποσοστού που έλαβε στις ομοσπονδιακές εκλογές αλλά και μετά από τις αποτυχημένες διερευνητικές επαφές για το σχηματισμό της λεγόμενης κυβέρνησης Τζαμάικα, εσωκομματικά η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν έχει ανεξάντλητα περιθώρια για να δώσει στους Σοσιαλδημοκράτες όσα ζητήσουν.

Επικεφαλής κομμάτων (σ.σ. όπως οι Μέρκελ και Σουλτς) που τελούν υπό πιέσεις πρέπει να συνεργάζονται. Και εν τέλει, στο SPD, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η κομματική βάση. Τα κόμματα βρίσκονται αντιμέτωπα με δύσκολες συζητήσεις αλλά τουλάχιστον συζητούν».

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.