ΓΕΔΔ: "Χάθηκαν" έγγραφα για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis

Χρονιά μεγάλων αποκαλύψεων αναμένεται το 2018 καθώς θα ολοκληρωθούν και θα σταλούν στη Δικαιοσύνη τα πορίσματα μεγάλων υποθέσεων όπως του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και της Novartis.

5a1eb5921dc52424418b45e4

Στη σημερινή παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης από την Γενική Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης η Μαρία Παπασπύρου αναφέρθηκε εκτός από τα αποτελέσματα του ελεγκτικού έργου των επιθεωρητών για το έτος 2016 και στους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα παρά τα «σκόπιμα», όπως είπε, εμπόδια που έχουν αντιμετωπίσει οι ελεγκτές.

Χαμένα έγγραφα και μηνύσεις σε επιθεωρητές

Όπως ανέφερε η Μαρία Παπασπύρου τόσο στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και σ’ αυτή της Novartis «χάθηκαν» από υπηρεσίες σημαντικά έγγραφα τα οποία όμως υπάρχει η δυνατότητα να ανακτηθούν. Σχετικά με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ όπως ανέφερε η κ. Παπασπύρου έχουν συγκεντρωθεί 250.000 φύλλα ανακριτικού υλικού ενώ ανάλογος είναι και ο αριθμός για την υπόθεση της Novartis. Τα πορίσματα για τις δύο υποθέσεις αναμένονται στις αρχές του χρόνου.

Παράλληλα η κ. Παπασπύρου αναφέρθηκε στις μηνύσεις που δέχτηκαν επιθεωρητές που ασχολούνται με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ από εργαζομένους του οργανισμού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σκοπός είναι να φοβίσουν τους ανθρώπους που πραγματοποιούν τους ελέγχους .

Έρχεται πόρισμα βόμβα για παράνομες ελληνοποιήσεις

Όπως αποκαλύφθηκε εν τω μεταξύ στα σκαριά βρίσκεται και πόρισμα για παράνομες ελληνοποιήσεις. Σκοπός των ερευνών είναι να αποκαλυφθεί ομάδα ατόμων η οποία εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά με σκοπό να ελληνοποιήσει αλλοδαπούς. 

Στην ομάδα περιλαμβάνονται άτομα που εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ιδιώτες που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει μεγάλες εισπράξεις από αλλοδαπούς. Όπως αποκαλύφθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου οι εμπλεκόμενοι εισέπρατταν περίπου 5.000 ευρώ σε κάθε αλλοδαπό που «βάφτιζαν» Έλληνα.

Όπως άλλωστε προκύπτει από τα στοιχεία μόνο την τελευταία επταετία έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 137.000 ελληνοποιήσεις, με τους επιθεωρητές να εστιάζουν σ’ αυτές της τελευταίας τριετίας.

Το πόρισμα της συγκεκριμένης υπόθεσης αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του νέου έτους.

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…