Newsroom

Newsroom

GarageBOOKS #28: Μιλώντας για την "Αξία των Πραγμάτων" του Raj Patel

GarageBOOKS #28 from Manolis Andriotakis on Vimeo. Η αξία των πραγμάτων, Αγορές και δημοκρατικοί θεσμοί, του Raj Patel που κυκλοφορεί…

GarageBOOKS #28 from Manolis Andriotakis on Vimeo.

Η αξία των πραγμάτων, Αγορές και δημοκρατικοί θεσμοί, του Raj Patel που κυκλοφορεί απ’ τις Εκδόσεις Κριτική σε μετάφραση Αθανάσιου Κατσίκερου, είναι ένα βιβλίο που μας υποχρεώνει να σκεφτούμε εκ νέου τον κόσμο μας. Ο Όσκαρ Ουάιλντ έγραψε ότι κυνικοί είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν τα πάντα για την τιμή των πραγμάτων και τίποτα για την αξία τους. Μήπως έχουμε γίνει εξαιρετικοί στην τιμολόγηση κι άσχετοι στην αξιολόγηση; Ο Patel επιτίθεται στις αχαλίνωτες αγορές και μας προτείνει να δούμε έξω απ’ το παραμορφωτικό τους πρίσμα. Παρότι θεωρεί ότι βρισκόμαστε στο χείλος μιας γενικευμένης οικολογικής καταστροφής, πιστεύει ότι έχουμε το χρόνο να οικοδομήσουμε έναν πιο δίκαιο και βιώσιμο κόσμο εντός των αγορών. Η ανάλυσή του μάς γυρίζει στην ουσία της αξιών.

Αφήστε ένα επώνυμο σχόλιο στο www.andriotakis.gr για να μπείτε στην κλήρωση 3 αντιτύπων του βιβλίου που προσφέρουν ευγενικά οι Εκδόσεις Κριτική ειδικά για τους θεατές του GarageBOOKS.

Μανώλης Ανδριωτάκης


Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…