Newsroom

Newsroom

Γαβρόγλου- Η συνέντευξη των φοιτητών μπροστά απ’ τα ΜΑΤ θα μείνει ως το ρεζίλι της ΝΔ

Ο  πρώην υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις με τρόμο και τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτο ένας πρωθυπουργός να θέτει ένα ερώτημα που υπονοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τη βαριοπούλα και όχι με τη βιβλιοθήκη

mat foitites 4

Η διάταξη της κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων δεν θα εφαρμοστεί και έχει απόλυτη σχέση με αυτό που έγινε με τη ΔΑΠ στις φετινές φοιτητικές εκλογές, σαφώς στοχεύει στον αποπροσανατολισμό της συζήτησης για την ακρίβεια, το ενεργειακό, την φτωχοποίηση, την ανασφάλεια των πολιτών που κάθε μέρα τρώνε και από ένα χαστούκι, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Κώστας Γαβρόγλου, πρώην υπουργός Παιδείας. Όπως εξήγησε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις με τρόμο και τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτο ένας πρωθυπουργός να θέτει ένα ερώτημα που υπονοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τη βαριοπούλα και όχι με τη βιβλιοθήκη αν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταδικάσει 500 εκατ. φορές το γεγονός το οποίο δεν αξίζει καν σχολιασμό πέραν της απόλυτης καταδίκης, δηλαδή το να γκρεμίζεις με βαριοπούλα οτιδήποτε εντός ενός πανεπιστημίου.

Όλα όσα συμβαίνουν είναι απόδειξη της κατάντιας της κυβερνησιμότητας, της σημερινής κατάσταση που μας οδηγεί η Νέα Δημοκρατία που χρησιμοποιεί επιχειρήματα της δεκαετίας του ’50 και του ’60;  

 Δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί με τις βαριοπούλες, αλλά αποτελεί ένα εξαιρετικό άλλοθι πρώτον για την κυβέρνηση να στείλει την Αστυνομία και δεύτερον από τα ΜΜΕ τα οποία ελέγχει ώστε να ταυτιστεί η βαριοπούλα με τους φοιτητές,  και η κοινή γνώμη η οποία βομβαρδίζεται καθημερινά από «ειδήσεις» για «τα κωλόπαιδα οι φοιτητές» και «οι τεμπέληδες εκπαιδευτικοί» να συντηρητικοποιείται.

Η ΝΔ, όπως εξήγησε ο κ. Γαβρόγλου μειώνει τον αριθμό εισακτέων, θα καταργήσεις τις φοιτητικές παρατάξεις  και όλα αυτά τα πράγματα δείχνουν όχι μια δημοκρατική πορεία, δείχνουν ένα ακραία συντηρητικό και ακραία αντιδημοκρατικό τρόπο αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου και όλα αυτά τα κάνει για να περάσει τον πυρήνα του νομοσχεδίου που είναι ένα νέο μοντέλο διοίκησης. Τώρα, όπως εξήγησε, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να εκλεγεί πρύτανης ψηφίζουν 4.500 άτομα ενώ πια θα ψηφίζουν 11 (έξι καθηγητές πανεπιστημίου και πέντε εκτός). 

Οι μεγάλοι αριθμοί πάντα αποτρέπουν το να υπάρχει η συναλλαγή των λίγων, όμως όλα αυτά τα ξέρουν τα κάνουν απολύτως συνειδητά γιατί μόνο με πελατειακές σχέσεις μπορούν να διοικήσουν.
Για τον πρύτανη του ΑΠΘ τόνισε πως «Αν δεν καταφέρνεις να διοικήσεις το ίδρυμα σου και πρέπει να φωνάξεις Αστυνομία εγώ λέω να παραιτηθείς».

Εξήγησε μάλιστα ότι «στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όταν είμασταν εμείς στο υπουργείο είχε μπει ο Ρουβίκωνας στη Φιλοσοφική Σχολή. Είχα μεγάλη πίεση να δώσω πράσινο φως για την Αστυνομία, γιατί ο νόμος έτσι όπως ήταν φτιαγμένος τέτοια πράγματα προέβλεπε τη δυνατότητα.
Συνεννοηθήκαμε με τον πρύτανη με τους καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής με τις διαφορές μας, μείνανε τρεις μέρες γράψανε τρία γκράφιτι και φύγανε. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Φανταζόσασταν να πήγαινε η Αστυνομία;» αναρωτήθηκε.

Τόνισε πως είναι ανατριχιαστικό το θέαμα της συνέντευξης Τύπου των φοιτητών μπροστά από τα ΜΑΤ και όλα αυτά συμβαίνουν λίγο πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Αυτή η εικόνα θα μείνει στα χρονικά μας σαν μια από τις εμβληματικές εικόνες που θα είναι ένα ρεζίλι της Νέας Δημοκρατίας είναι εικόνα ντροπής για τη χώρα.

Το θέμα των ΣΔΗΤ αν μπορέσεις να κάνεις θετικά υπέρ του Δημοσίου τότε είναι μια χαρά, όμως η λογική Μητσοτάκη είναι οι φοιτητές να πληρώνουν, είναι η λογική της μπίζνας των δικών τους πάντα παιδιών, εξήγησε ο κ. Γαβρόγλου.

 

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…