Newsroom

Newsroom

Γ. Στουρνάρας: "Αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσει ο κόσμος"

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Κάθε φορά που είναι να ψηφιστούν νέα σκληρά μέτρα, δραματικά σενάρια κάνουν την εμφάνιση τους,…

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Κάθε φορά που είναι να ψηφιστούν νέα σκληρά μέτρα, δραματικά σενάρια κάνουν την εμφάνιση τους, προκειμένου τα μέτρα να περαστούν με όσο το δυνατόν χαμηλότερο οικονομικό κόστος.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να χτυπήσει. Συγκεκριμένα, ο υπουργός οικονομικών, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι «αν δεν πάρουμε τη δόση, θα πεινάσει ο κόσμος».

Να σημειωθεί ότι κατά τη συνεδρίαση τέθηκε επί τάπητος η διάταξη που αφορά την πλήρη αποκρατικοποίηση των στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ. Ωστόσο η συγκεκριμένη διάταξη έχει προκαλέσει πολλές αναταράξεις στους κόλπους της κυβέρνησης, καθώς η Δημοκρατική Αριστερά είναι αντίθετη.

Ο κ. Στουρνάρας απέρριψε την πρόταση του Πάρη Κουκουλόπουλου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ να συζητηθεί η κάθε αποκρατικοποίηση χωριστά στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, όπως επίσης και τη θέση της ΔΗΜΑΡ, ότι το Δημόσιο θα πρέπει να διατηρεί τον στρατηγικό έλεγχο των ΔΕΚΟ που διαχειρίζονται φυσικούς πόρους.

«Η ρύθμιση δεν διασφαλίζει την κυριότητα του Δημοσίου στα δίκτυα – στους σταθμούς της ΔΕΗ, στο φράγμα του Μόρνου, στις εγκαταστάσεις αποχέτευσης και στα λιμάνια», ανέφερε η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξυροτήρη. Παράλληλα διετύπωσε σειρά αντιρρήσεων αναφορικά με τις προβλέψεις για την αξιοποίηση της δημόσιας γης και ζήτησε τη θεσμοθέτηση ενός οργάνου που να εναρμονίζει τις κατά τόπους επενδύσεις με τις διαδικασίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η διάταξη για τις ΔΕΚΟ υπερψηφίστηκε τελικά από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα.

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…