Newsroom

Newsroom

Φωτιά Ζάκυνθος: Μεγάλη προσπάθεια για να οριοθετηθεί – "Καλύτερη" η κατάσταση

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ζάκυνθο το Σάββατο και καίει στο πέρασμά της δασικές περιοχές στα ορεινά του νησιού. Οι ηρωικές προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών αλλά και η αλλαγή της φοράς του ανέμου, απέτρεψαν τα χειρότερα στο νησί. Από τα ξημερώματα η πυρκαγιά έχει διαμελιστεί σε μικρότερα μέτωπα, τα οποία δεν απειλούν χωριά και καίνε σε καταπράσινες χαράδρες.

59a2669d1dc52421268b458e

«Είναι καλύτερη πλέον η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο. Καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για την οριοθέτησή της». Αυτά τόνισε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, για την πυρκαγιά που μαίνεται στο χωριό Μαριές της Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι έχουν ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Ειδικότερα, επιχειρούν αυτή την ώρα 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 33 ατόμων, 3 ειδικά μηχανήματα που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες και από πλευράς εναέριων μέσων, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χωριό της Αναφωνήτριας, πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών της περιοχής και συνέχισε το καταστροφικό της έργο στην άλλη πλευρά του βουνού και κατευθύνθηκε προς το χωριό Μαριές.

Στην Αναφωνήτρια, κάηκε ολοσχερώς, ένα παλιό σπίτι όπου κατοικούσε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων ενώ υπέστη σοβαρές ζημιές μια ταβέρνα της περιοχής.

Όλο το βράδυ, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες έξω από το χωριό των Μαριών ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των πυροσβεστικών ενισχύσεων που έφτασαν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ένα αεροσκάφος τύπου canadair και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο erisscon συνδράμουν στο έργο των επίγειων δυνάμεων.

Ο δήμαρχος του νησιού, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», εξέφρασε την πεποίθηση πως εντός της ημέρας, η πυροσβεστική θα έχει καταφέρει να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.







Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…