Newsroom

Newsroom

Φρίκη στη Συρία από αεροπορική επιδρομή με τοξικό αέριο

Σοκάρουν οι εικόνες από την αεροπορική επίθεση με χρήση «τοξικού αερίου» στην πόλη Χαν Τσεϊχούν, στην επαρχία Ιντλεμπ της βορειο-δυτικής Συρίας

58e36a501dc524c36f8b46ff

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για τη ταυτότητα του τοξικού αερίου.

Η επιδρομή σημειώθηκε στην πόλη Ιντλίμπ και σύμφωνα με το EMC(Edlib Media Center), προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 58 αμάχων, εκ των οποίων 11 ήταν παιδιά.

Έκκληση της συριακής αντιπολίτευσης προς τον ΟΗΕ

Η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνέλθει επειγόντως και να αρχίσει έρευνα για την επίθεση με τοξικό αέριο στη βορειο-δυτική Συρία, η οποία προκάλεσε τον θάνατο από ασφυξία 58 ανθρώπων, την οποία και αποδίδει στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο Εθνικός Συνασπισμός, βασική ομπρέλα – συμμαχία της συριακής αντιπολίτευσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ζητεί «την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά το έγκλημα αυτό και την έναρξη έρευνας αμέσως», ενώ κατηγορεί «το εγκληματικό καθεστώς Μπασάρ» για τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Χαν Τσεϊχούν με «οβίδες που περιείχαν τοξικό αέριο».

Ε.Ε. κατά του Άσαντ για την επίθεση

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ φέρει την «κύρια ευθύνη» για τη «χημική» επίθεση κατά του προπυργίου Σύρων ανταρτών και τζιχαντιστών στη βορειοδυτική που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 58 ανθρώπων, δήλωσε η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Σήμερα, τα νέα είναι αποτροπιαστικά. Φυσικά η κύρια ευθύνη ανήκει στο καθεστώς της Συρίας», δήλωσε η κ. Μογκερίνι σε δημοσιογράφους διεθνών μέσων, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης στις Βρυξέλλες για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

Διαμαρτυρία Ερντογάν στον Πούτιν  

Σε επικοινωνία του με τον ρώσο ομόλογό του ο τούρκος πρόεδρος επισήμανε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «απάνθρωπη επίθεση», που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 58 ανθρώπων, θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις για ειρήνευση στη Συρία.

Η Ρωσία, μαζί με το Ιράν, αποτελούν τους ισχυρότερους συμμάχους του προέδρου της Συρίας στον εμφύλιο πόλεμο στην αραβική χώρα, ενώ η Τουρκία, μαζί με αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου, είναι ο βασικός πολιτικός υποστηρικτής των Σύρων ανταρτών.

Γιατρός εξετάζει θύμα των τοξικών αερίων

Ο γιατρός Shajul Islam ανέβασε στο Twitter βίντεο με έναν τραυματία θέλοντας να δείξει τις επιπτώσεις των τοξικών αερίων στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο Islam πλησιάζει τον ασθενή και σε κοντινό πλάνο δείχνει την κόρη του ματιού του που δεν ανταποκρίνεται σε κανένα ερέθισμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακολουθούν πολύ σκληρές εικόνες





Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…