Φορτισμένο κλίμα με ανησυχία για Ρωμανό και πορείες μνήμης για Γρηγορόπουλο

Ο Νίκος Ρωμανός συνεχίζει για 27η ημέρα την απεργία πείνας , παρά την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του ενώ σήμερα θα…

550 334 373396

Ο Νίκος Ρωμανός συνεχίζει για 27η ημέρα την απεργία πείνας , παρά την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν πορείες και συγκεντρώσεις μνήμης για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.  Αν και το ανοσοποιητικό σύστημα του έχει πέσει πολύ και υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο την περασμένη Πέμπτη εντούτοις ο Νίκος Ρωμανός επιμένει στην απεργία πείνας, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Φραγκίσκο Ραγκούση.

Ο 21χρονος, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς», διεκδικεί εκπαιδευτικές άδειες προκειμένου να φοιτήσει στη σχολή του και απορρίπτει τη φοίτηση εξ αποστάσεως, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλο «κύμα» συμπαράστασης στο αίτημα του από φορείς, σωματεία, φοιτητές και μαθητές σε όλη τη χώρα.

Την ίδια στιγμή οι γονείς του 21χρονου, Γιώργος Ρωμανός και Παυλίνα Νάσιουτζικ σε επιστολή τους με τίτλο «όχι άλλα νεκρά παιδιά» επιτέθηκαν στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι δεν επεδίωξε να τους συναντήσει, ενώ για την πρόταση για εξ αποστάσεως φοίτηση τόνισαν ότι είναι «ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική». «Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας» κατέληξαν στην επιστολή οι γονείς του Νίκου Ρωμανού.

Η δολοφονία Γρηγορόπουλου

Το Σάββατο της 6ης Δεκεμβρίου 2008 ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Δίπλα του βρισκόταν ο παιδικός φίλος του, Νίκος Ρωμανός, που γιόρταζε την ονομαστική εορτή του. «Το μόνο που θέλω να σας πω είναι ότι τον Αλέξανδρο δεν τον σκότωσαν. Τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ…» είχε πει τότε ο Νίκος Ρωμανός.

Σήμερα συμπληρώνονται έξι χρόνια από την δολοφονία του 16χρόνου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα προγραμματίζονται σήμερα από το πρωί έως και το απόγευμα πορείες και συγκεντρώσεις μνήμης.

Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και πορεία στις 12:00 το πρωί αλλά και στις 18:00 το απόγευμα από τα Προπύλαια.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…