Φοροδιαφυγή-μαμούθ σε γάμο: Τα social media τούς «κάρφωσαν» (video)

Η προβολή του γάμου ενεργοποίησε το ειδικό λογισμικό και την ομάδα ελεγκτών της ΑΑΔΕ που σκανάρει τα social media. Με τη βοήθεια του ειδικού αλγορίθμου, οι ελεγκτές άρχισαν να εντοπίζουν έναν έναν τους συντελεστές του γάμου και της δεξίωσης που ακολούθησε.

elizabeth

Τα social media και η επίδειξη χλιδής του γάμου της Ελίζαμπεθ Ελέτσι και του Νεκτάριου Λεμονίδη έστρεψαν πάνω του τα βλέμμα της ΑΑΔΕ και έβαλαν το μυστήριο στο «μικροσκόπιο». Με βάση τα όσα έχουν ήδη έρθει στο φως, σχεδόν καμία δραστηριότητα που είχε σχέση με το γάμο και τη δεξίωση που ακολούθησε δεν ήταν φορολογικά «εντάξει». Το αντίθετο μάλιστα.

Η εταιρεία νυφικών φέρεται να μην έχει εκδώσει παραστατικό. Στο διάστημα που έγινε ο γάμος, προκύπτει έκδοση δέκα αποδείξεων, μέσου ποσού 300 ευρώ, αξία που απέχει μακράν και από αυτή μιας ημερήσιας ενοικίασης. Η ίδια επιχείρηση μάλιστα από το 2018 και μετά, εμφανίζει ζημιές 160.000 ευρώ.

Το κτήμα που πραγματοποιήθηκε ο γάμος, αλλά και η επιχείρηση που κατασκαύσε τη γαμήλια τούρτα φέρονται επίσης έχουν φοροδιαφύγει με τα στοιχεία να δείχνουν ότι μάλλον το κάνουν συστηματικά, καθώς δηλώνουν ζημιές ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η επιχείρηση, που παρείχε τα σερβίτσια της δεξίωσης, δεν έχει ταμειακή, ούτε διαβιβάζει στοιχεία μέσω myDΑΤΑ. Το κομμωτήριο, που επιμελήθηκε το χτένισμα της νύφης, δεν έχει φορολογικό μηχανισμό. Η επιχείρηση που ανέλαβε το μακιγιάζ της νύφης δεν φαίνεται να έχει εκδώσει παραστατικό. Το ανθοπωλείο που ανέλαβε το στολισμό έχει εκδώσει ένα παραστατικό, ωστόσο η συνολική εικόνα της εταιρείας με τον εξοπλισμό και την υπερ-δραστηριότητα που έχει, παραπέμπει σε συστηματική φοροδιαφυγή.

Ανάλογα περιστατικά φοροδιαφυγής αφορούν τον DJ που έπαιξε στο γάμο, το πρόσωπο που διακόσμησε με μπαλόνια το χώρο, την επιχείρηση που ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις, αλλά και τον τραγουδιστή που αργότερα έγινε γνωστό ότι ήταν ο Τριαντάφυλλος. Ο ίδιος, προχώρησε σε δηλώσεις, ισχυριζόμενος ότι τραγούδησε δωρεάν καθώς και ότι υποβάλει κανονικά τις φορολογικές δηλώσεις του και … «αγαπάει» την εφορία.

Την ίδια ώρα η Ελίζαμπεθ Ελέτσι,  ισχυρίζεται πως η συμφωνία ήταν να διαφημιστούν μέσα από τα social media οι συντελεστές που βοήθησαν να γίνει η δεξίωση ακριβώς όπως την ονειρευόταν.

«Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του γάμου, και της τελετής και της δεξίωσης, έχουν ανταποδοτική προβολή μέσα από τα social media μου και τις εκπομπές που προέβαλαν τον γάμο. Δεν ξέρω ποιος και γιατί θέλει να μου αμαυρώσει την ωραιότερη ημέρα της ζωής μου» επεσήμανε η Ελίζαμπεθ Ελέτσι, ενώ ο Τριαντάφυλλος που τραγούδησε στη δεξίωση είπε πως δεν πήρε χρήματα και ότι έκανε την εμφάνισή του δώρο στη φίλη του.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…