Φολέγανδρος: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει ο συνήγορος του 30χρονου που δολοφόνησε την 26χρονη Γαρυφαλλιά

Ο δικηγόρος του δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς ισχυρίστηκε πως υπάρχει ιστορικό διάγνωσης ψυχικής ασθένειας

NewsRoom 20/07/2021 | 21:59

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει ο συνήγορος του 30χρονου ο οποίος δολοφόνησε την 26χρονη Γαρυφαλλιά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Φολέγανδρο.

Ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος ισχυρίστηκε πως υπάρχει ιστορικό διάγνωσης ψυχικής ασθένειας, για την οποία ο πελάτης του ελάμβανε αγωγή την οποία είχε πλέον διακόψει. 

«Είναι ασθενής»

«Όλοι θύματα με μια έννοια είναι, η οικογένεια συμπάσχει. Έχουμε πλήρη συνείδηση του εγκλήματος. Θέλουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να σταματήσει η παθογένεια των φόνων της βίας κατά γυναικών, αυτή είναι η θέληση της οικογένειας και η εντολή που έχω πάρει», υπογράμμισε ο κ. Βλάχος.

Για να συνεχίσει: «Είναι άλλο θέμα η παθογένεια που γεννά η πατριαρχεία κι άλλο η ατομική ασθένεια. Ο εντολέας μου είναι ασθενής. Είναι διαγνωσμένη εδώ και χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια, έπαιρνε αγωγή την οποία διέκοψε, χωρίς να έχει συμβουλευτεί τον θεράποντα γιατρό του γιατί τον εμπόδιζε στο επάγγελμά του.», σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ζητηθεί σχετική γνωμάτευση αλλά «ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

«Υπάρχει ένα δεδομένο που ανήκει στην αλήθεια κι είναι κομμάτι της τραγικής υπόθεσης, το κομμάτι του ψυχισμού του δράστη. Δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε επειδή δεν είναι αρεστό, είναι υποχρέωση της υπεράσπισης να το αναδείξει, το αν και σε ποιον βαθμό έπαιξε ρόλο στην εγκληματική πράξη θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Έχουμε δεδομένη ψυχική πάθηση», σημείωσε.

«Δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση αν δεν υπήρχε θέμα ψυχικής υγείας και μάλιστα σοβαρό», είπε κλείνοντας.

Μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε, πάντως, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, υποστηρίζοντας πως ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα. «Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση».

 

Ο 30χρονος, ο οποίος πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή, αποδοκιμάστηκε έντονα από κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, το πρωί, έξω από το Πρωτοδικείο Νάξου για να διαμαρτυρηθεί για ακόμη μια γυναικοκτονία στη χώρα.


Στο μεταξύ, τα ερωτήματα που παραμένουν ακόμα αναπάντητα σε όλη την έκτασή τους είναι εάν τα τραύματα που φέρει στο σώμα της η 26χρονη έγιναν όταν ο 30χρονος την έσπρωξε στα βράχια ή μετά από ξυλοδαρμό.

Τα ερωτήματα προέκυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση από την οποία προέκυψε ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η 26χρονη πριν τη δολοφονία της να είχε ξυλοκοπηθεί από τον φίλο της.

Η Γαρυφαλλιά φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπα στο μάτι, χτυπήματα που εάν αποδειχθεί ότι κάποια από αυτά έγιναν πριν από την πτώση της στα βράχια, η υπόθεση παίρνει άλλη διάσταση.