Φλαμπουράρης: Επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής – Τι δήλωσε για τηλεδιάσκεψη με Γιούνκερ και Φ.Π.Α (βίντεο)

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας καθώς όπως είπε μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega «είναι μέσα…

2309463

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας καθώς όπως είπε μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega «είναι μέσα στα πλαίσια που εμείς επιδιώκαμε».

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ξεκαθάρισε πως η ελληνική πλευρά πηγαίνει στη Σύνοδο με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας και τόνισε πως «πιστεύω και οι Ευρωπαίοι» επιθυμούν το ίδιο μέσω κάποιων συμβιβασμών, «δείχνουν κι αυτοί και καλή θέληση και αγωνία, το που πάει η ιστορία» είπε και πρόσθεσε «είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι πηγαίνουμε για λύση». 

Ωστόσο, αργότερα είπε πως : Τη Δευτέρα μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία, αλλά δεν θα υπάρξει χρεοκοπία. H EKT δεν μπορεί να αφήσει τις τράπεζες να καταρερεύσουν. Θα φέρει ντόμινο. 

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζ.Κ. Γιούνκερ, ο Αλ. Φλαμπουράρης δήλωσε πως «ακόμα δεν έχει κλειστεί» αλλά ο ίδιος εκτιμά ότι θα γίνει πιθανότατα τις απογεματινές ώρες του Σαββάτου. 

«Η παράταση δεν είναι θετική εξέλιξη» επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας τονίζοντας πως η ελληνική πλευρά δεν θα ζητήσει κάτι τέτοιο από τους δανειστές. Έχουμε πρόταση για το δημοσιονομικό κενό, για την διευθέτηση του χρέους και για χαλάρωση του προγράμματος ώστε να κινηθεί η οικονομία, ανέφερε. 

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι είναι εκτός συζήτησης η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ καθώς και η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στο ρεύμα. Το ΦΠΑ στην εστίαση επίσης θα μείνει στο 13%, ενώ σύγχυση δημιουργήθηκε σε σχέση με το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. 

Αρχικά ο υπουργός Επικρατείας είπε θα αυξηθεί στο 23% αλλά μετά το διάλλειμμα διόρθωσε λέγοντας ότι «εκ παραδρομής αναφέρθηκε στο 23% και η αύξηση θα είναι στο 13%».

Είπε, επίσης, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις που θα γίνουν είναι αυτές που είναι σε εξέλιξη αλλά δεν θα είναι ξεπούλημα. 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…