Newsroom

Newsroom

Financial Times: Χάσμα μεταξύ Ελλάδας και εταίρων πριν το Eurogroup

Για μεγαλύτερο του αναμενομένου χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial…

eurogroup 234 1

Για μεγαλύτερο του αναμενομένου χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times, υπογραμμίζοντας τις «βαθιές διαφορές» μεταξύ των δύο πλευρών που καθιστά δύσκολη την «αναμέτρηση» του Γιάνη Βαρουφάκη με τους Ευρωπαίους ομολόγους του απόψε στο Eurogroup.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι οποίες συμμετείχαν στις προπαρασκευαστικές συζητήσεις εν όψει του Eurogroup, η ελληνική πλευρά «έφερε πολύ περισσότερες ενστάσεις στους όρους του τρέχοντος προγράμματος από το 30% που είχε δηλώσει δημόσια ο κ. Βαρουφάκης», γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας στη σημερινή συνεδρίαση.

Γερμανοί αξιωματούχοι που επικαλείται η εφημερίδα υπογραμμίζουν πως συμφωνία μπορεί να υπάρξει, αλλά μόνο στο πλαίσιο του υπάρχοντος προγράμματος. «Θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός, δεν το απορρίπτω αυτό. Απορρίπτω το να πετάει κάποιος μια βόμβα στην Κομισιόν και να την κρατά όμηρο», αναφέρει ένας εξ αυτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους Financial Times, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στο σημερινό Eurogroup, είναι πιθανό να υπάρξει και νέα συνεδρίαση εντός της εβδομάδας, αν και άτομα που συμμετέχουν στις συζητήσεις εκφράζουν αμφιβολίες για το αν μπορεί να γεφυρωθεί το χάσμα.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το Βερολίνο συναινεί στη μετονομασία της «τρόικας», χωρίς ωστόσο να δέχεται να αλλάξει ο χαρακτήρας της, ενώ είναι θετικό και στη χαλάρωση του «δημοσιονομικού ζουρλομανδύα» της χώρας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, καθώς εμφανίζεται πρόθυμο να περιορίσει το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 4,5% στο 3%, αλλά όχι στο 1,5% που ζητά η Αθήνα.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…