Newsroom

Newsroom

Φίλη-α πυρά

γράφει ο Φέλιξ

filis1

γράφει ο Φέλιξ

Πολιτική είναι η ικανότητα να διαχειρίζεσαι το κοινό συμφέρον. Δεν είναι ούτε οι προφητείες, ούτε η λαθολογία. Πας προφήτης μετά Χριστόν γάιδαρος. Επίσης το κομμάτι της πολιτικής που αφορά τα κόμματα, είναι η οργανωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας, για την οποία τα κόμματα και όσοι τα αποτελούν λογοδοτούν στην κοινωνία. Αυτά για την πολιτική. Πάμε τώρα στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη ο οποίος πριν προλάβει ο Τύπος να χαρακτηρίσει την παράταση της συμφωνίας μνημόνιο και πριν προλάβει το Πρώτο Θέμα να την χαρακτηρίσει μνημόνιο δίχως όρους, έκανε τη δήλωση “δεν μπορεί να ξηλωθεί το μνημόνιο. Δεν σχεδιάστηκε η διαπραγμάτευση με τον καλύτερο τρόπο”. Άσκησε μάλιστα κριτική γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε μονομερείς ενέργειες το πρώτο διάστημα.

Το θέμα είναι πως δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο Τσίπρας, ούτε να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, θεώρησε καλό να τοποθετήσει επικοινωνιακά και επιθετικά το θέμα.

Το τελευταίο διάστημα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να ασκεί κριτική εκ των υστέρων και να διαχωρίζει τη θέση του σχεδόν πάντα τηλεοπτικά. Να διαμορφώνει δηλαδή την τηλεοπτική του εικόνα με όλα τα στοιχεία του πολιτικού κριτή και διαφωνούντα σαν να μην συμμετέχει στις αποφάσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η κριτική που άσκησε στον Υπουργό Νίκο Παππά, στην Επιτροπή Διαφάνειας όταν εξεταζόταν το Δ.Σ της ΕΡΤ. Ο Νίκος Φίλης αφού ψήφισε το νομοσχέδιο το επέκρινε μέσα στην Επιτροπή Διαφάνειας φυσικά μπροστά στις κάμερες. Ιδιαίτερα σκληρός είναι όταν κρίνει δημόσια συμπεριφορές της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δημιουργώντας εκ των πραγμάτων το απαραίτητο ενδιαφέρον για τα σχόλια των ΜΜΕ που ακολουθούν.

Μπορεί να πει κάποιος πως ο Νίκος Φίλης έχει απλώς το θάρρος της γνώμης την οποία και διατυπώνει. Αλλά στους παλιότερους στο κόμμα, θυμίζει τη λαθολογία της κουντβικής Αριστεράς που εντοπιζεται εκ των υστέρων, απαλλάσοντας βέβαια ταυτοχρόνως, αυτόματα από την ευθύνη τον ίδιο. Όσοι για το τηλεοπτικό προφίλ που διαμορφώνει η φρέσκια λαθολογία μόλις μερικών ημερών, αναμφίβολα είναι επιτυχές.Αλλά τα κανάλια μάλλον δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…