FAZ: ΔΝΤ εναντίον Σόιμπλε για τη στάση του απέναντι στο ελληνικό χρέος

Για να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα τα ΔΝΤ, θα πρέπει οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να αποδεχτούν την απαίτησή του να γίνουν συγκεκριμένα βήματα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από τη λήξη του προγράμματος το 2018.

57f5551a1dc5249a2d8b45d4

Αυτό δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, τονίζοντας πως αυτό θα ήταν σκόπιμο να γίνει πριν τη ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου της αξιολόγησης από τους θεσμούς, κάτι το οποίο όμως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτει μέχρι στιγμής.

Σε κύκλους των δανειστών, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Σόιμπλε επικρίνεται ολοένα και περισσότερο, διότι ενώ από τη μια μεριά επιμένει στη συμμετοχή τού ΔΝΤ, από την άλλη θέλει να πάρει απόφαση σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εθνικές εκλογές του 2017.

«To ένα δεν γίνεται χωρίς το άλλο», όπως δήλωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης. Λόγω των εκλογών, η γερμανική στάση θα παραμείνει αμετακίνητη στο θέμα των περαιτέρω ελαφρύνσεων του χρέους, η οποία στην ουσία θα ισοδυναμούσε με κούρεμα του χρέους, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί τώρα με τον ανασχηματισμό να επιδείξει μεταρρυθμιστική διάθεση και απέλυσε το Σαββατοκύριακο υπουργούς, οι οποίοι δεν διάκεινται ευνοϊκά σε μεταρρυθμίσεις, καταλήγει η FAZ.

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…