Newsroom

Newsroom

Φαρμακευτικές: Στο σωστό δρόμο οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο Κουρουμπλής

Την ικανοποίησή του για τις αλλαγές που εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής σχετικά με τη φαρμακευτική πολιτική εκφράζει ο…

kouroublis hd

Την ικανοποίησή του για τις αλλαγές που εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής σχετικά με τη φαρμακευτική πολιτική εκφράζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδος (ΣΦΕΕ), εκτιμώντας πως είναι στη σωστή κατεύθυνση, αν και είναι μακριά από την επίλυση των κεντρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η φαρμακοβιομηχανία.

Όπως αναφέρεται ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση, «η ενεργοποίηση ενός νέου κλιμακωτού rebate όγκου βάσει της αρχής της αναλογικότητας είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση και αποκλείει την ανάγκη θέσπισης κλειστών προϋπολογισμών, αλλά θα πρέπει το Υπουργείο να διασφαλίσει ότι το σύνολο των εκπτώσεων (rebate) και υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) που θα κληθεί η φαρμακοβιομηχανία να καταβάλει το 2015 δεν θα υπερβεί τα όρια του 2014 δεδομένου ότι ο συνολικός προϋπολογισμός παραμένει ακόμα στα χαμηλά επίπεδα των 2 δισ. ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια. Υψίστης σημασίας είναι και οι παρεμβάσεις και τα μέτρα που οφείλει το Υπουργείο να πάρει άμεσα για τον έλεγχο της συνταγογράφησης και τον περιορισμό της σπατάλης».

«Ο Κλάδος μας έχει έμπρακτα αποδείξει αυτά τα δύσκολα χρόνια της ύφεσης ότι τηρεί την ηθική του δέσμευση προς την κοινωνία η οποία δοκιμάζεται και είναι στο πλευρό της Πολιτείας για την διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας. Στάση την οποία, μεταξύ άλλων, καταδεικνύει το γεγονός ότι το 2014 κατά το οποίο η κρατική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη ανήλθε σε 2δισ. ευρώ, η συμμετοχή της φαρμακοβιομηχανίας στη δαπάνη ήταν 530εκατ. ευρώ μέσω των διαφόρων rebates και του clawback, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την τραγική συνέπεια του PSI (1 δισ. €) και παραμένοντας αταλάντευτα συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις, οι οποίες προέκυπταν από τα απλήρωτα τιμολόγια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΦΕΕ, που προσθέτει: «Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει άμεσα να ανταποκριθεί στις επείγουσες ανάγκες χωρίς να παραγνωρίζει τις προτάσεις του Κλάδου. Με προτεραιότητα την ασφάλεια των ασθενών, την απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση όλων σε νέες θεραπείες και την υποστήριξη του ιατρικού προσωπικού. Για  ένα δίκαιο, σύγχρονο και βιώσιμο σύστημα Υγείας, το οποίο αποτελεί τον κοινό μας στόχο και το πεδίο για συνεννόηση».

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…