«Φάκα» για τη ΝΔ η Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Μπογδάνος «αδειάζει» Δένδια

Οι απόψεις εντός της κυβερνητικής παράταξης φαίνεται πως απέχουν αρκετά μεταξύ τους με αποτέλεσμα να βγαίνουν τα «μαχαίρια»

NewsRoom 11/09/2019 | 15:08

Λίγες ώρες πέρασαν από τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι προδοτική και οι γαλάζιοι μακεδονομάχοι μάλλον έβγαλαν από τις ντουλάπες τις στολές τους.

Ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του, είχε δηλώσει χθες ότι  «σε αυτήν τη συγκυρία δεν είναι σωστό να μιλάμε για προδοσία». «Αυτά», πρόσθεσε, «γίνονται στο πλαίσιο ενός οξύτατου πολιτικού λόγου, όχι παραδεκτού κατά την άποψή μου, αλλά δεν χρειάζεται κανείς ούτε να τα υιοθετεί, ούτε να τα διατηρεί σαν πολιτική παρακαταθήκη».

Πρώτος μακεδονομάχος, φυσικά, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που δεν άφησε τη δήλωση να πέσει κάτω, επικρίνοντάς την με... καμουφλάζ ορθότητας.

«Ο ΥΠΕΞ ορθώς ίσως αποφεύγει τον όρο «προδοσία» με την νομική έννοια του αρ. 143ΠΚ. Εντούτοις, εδώ έχουμε ηθικά μια συμφωνία απολύτως προδοτική της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού σε μια συγκυβέρνηση που ανέβηκε με εθνολαϊκιστικό λόγο και τελικά εκποίησε την μακεδονική ταυτότητα», αναφέρει σε ανάρτησή του.