Newsroom

Newsroom

Ευθείες απειλές της Τουρκίας κατά της Γερμανίας

Η Τουρκία μπορεί να χρειαστεί να αναστείλει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αναχαίτιση της συρροής μεταναστών στην Ευρώπη αν δεν υπάρξει συμφωνία για την κατάργηση των θεωρήσεων διαβατηρίου για τους τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ένωση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη δημόσια ραδιοτηλεόραση TRT Haber.

5756f1f41dc5243b398b4914

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του που μεταδόθηκε απευθείας, ο Τσαβούσογλου είπε πως η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να καταστήσει σαφές ότι δεν συμφωνεί με το ψήφισμα του γερμανικού Κοινοβουλίου που χαρακτηρίζει γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων από τις Οθωμανικές δυνάμεις το 1915.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ είπε ακόμη πως η Τουρκία απέχει μία με δύο συναντήσεις από την εξομάλυνση των σχέσών της με το Ισραήλ και είναι σημαντικό το Ισραήλ να άρει τα εμπόδια που θέτει στη χορήγηση βοήθειας στην Παλαιστίνη και στη Γάζα.

Μέρκελ:
«Ακατανόητες» οι κατηγορίες Ερντογάν

«Ακατανόητες» χαρακτήρισε η Άνγκελα Μέρκελ τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά των τουρκικής καταγωγής Γερμανών βουλευτών που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο Τούρκος πρόεδρος κατακεραύνωσε τους βουλευτές λέγοντας ότι έχουν «ακάθαρτο» αίμα και υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αποτελούν το «μακρύ χέρι» του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

«Οι βουλευτές στην Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου της Γερμανίας εκλέγονται ελεύθερα χωρίς εξαίρεση και οι κατηγορίες και οι δηλώσεις που έγιναν από την τουρκική πλευρά είναι ακατανόητες» δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

Μάλιστα, ο τούρκος επιτετραμμένος στο Βερολίνο κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Βερολίνου, ο τούρκος επιτετραμμένος κλήθηκε στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για μια συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τις αντιδράσεις στο ψήφισμα της Μπούντεσταγκ για την Αρμενία.

Στη συζήτηση αυτή επισημάνθηκε ότι «οι πρόσφατες δηλώσεις για τους Γερμανούς βουλευτές δεν συνάδουν με τις κατά παράδοση στενές σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας» και ότι είναι «ακατανόητες», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου σε ανακοίνωση που εστάλη με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…