Newsroom

Newsroom

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ιερείς

Σε «ιερές» εξαπατήσεις προέβαιναν τους τελευταίους μήνες τα μέλη κυκλώματος σε ολόκληρη την Ελλάδα, με θύματα ιερωμένους. Οι δράστες τηλεφωνούσαν…

papades

Σε «ιερές» εξαπατήσεις προέβαιναν τους τελευταίους μήνες τα μέλη κυκλώματος σε ολόκληρη την Ελλάδα, με θύματα ιερωμένους. Οι δράστες τηλεφωνούσαν στους ανυποψίαστους ιερείς και με το πρόσχημα ότι εκπροσωπούν το Ταμείο Κληρικών και δικαιούνται αναδρομικά χρήματα, κατάφεραν να τους αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον περασμένο Μάρτιο, θύματα της σπείρας έπεσαν συνολικά 24 κληρικοί από διάφορες περιοχές των Πατρών και της Θεσσαλονίκης. Τα «κέρδη» για το κύκλωμα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία είχαν φτάσει τα 455.000 ευρώ, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν και άλλους 52 κληρικούς από διάφορες περιοχές της χώρας, αξιώνοντας το ποσό των 210.000 ευρώ.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται ότι πριν από περίπου ένα εξάμηνο συνελήφθη ένας 35χρονος στην Πάτρα, μετά από καταγγελία για ανάλογη απάτη. Οι αστυνομικές αρχές της αχαϊκής πόλης ζήτησαν από όλες της αστυνομικές διευθύνσεις ανά την Ελλάδα να υποβάλουν εκεί τις δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για παρόμοιες περιπτώσεις. Όπως αποκαλύφθηκε, καταγγελίες γα τη δράση του κυκλώματος είχαν γίνει στη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη, την Κω, την Αριδαία και το Αγρίνιο.

Από τις διαπιστωμένες απάτες, οι περισσότερες (17) ήταν στην Πάτρα και οι υπόλοιπες επτά στη Θεσσαλονίκη. Ως εγκέφαλος της σπείρας θεωρείται σύμφωνα με την αστυνομία ένας 35χρονος, ο οποίος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους ιερείς, στους οποίους συστηνόταν ως εκπρόσωπος του Ταμείου Κληρικών.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά δέκα άτομα, για τα οποία έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία.


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.