Newsroom

Newsroom

Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου στο ΙΜΚ

Η Πρεσβεία του Ισραήλ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, διοργανώνει αφιέρωμα στον Ισραηλινό Κινηματογράφο, υπό την αιγίδα του…

Η Πρεσβεία του Ισραήλ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, διοργανώνει αφιέρωμα στον Ισραηλινό Κινηματογράφο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το αφιέρωμα με τίτλο «7 Ιστορίες από το Ισραήλ – Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου» θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από 18 έως 24 Οκτωβρίου 2012.

Ο Ισραηλινός κινηματογράφος δεν είναι πλέον άγνωστος στην Ελλάδα. Ταινίες από το Ισραήλ συμμετέχουν και διακρίνονται σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ελλάδα, ενώ επίσης προβάλλονται τόσο σε κινηματογραφικές αίθουσες όσο και στην τηλεόραση. Το αφιέρωμα με τίτλο «7 Ιστορίες από το Ισραήλ – Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου» προσφέρει στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τις διαφορετικές πτυχές μιας δυναμικής κοινωνίας και μιας κουλτούρας που διαρκώς εξελίσσεται, μέσα από επτά ταινίες, επτά ιστορίες που δείχνουν εικόνες από το Ισραήλ πέρα από αυτές που προβάλλει η επικαιρότητα.

Οι ταινίες του αφιερώματος

«Γράψε λάθος»

Η δραματική ταινία του Joseph Cedar (2011) απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2011 και ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2012.

Πατέρας και γιος είναι γλωσσολόγοι, έγκριτοι Καθηγητές Πανεπιστημίου, με έντονο ανταγωνισμό, και μελετητές του ιερού εβραϊκού βιβλίου, Ταλμούδ. Όταν γίνεται γνωστό ότι ο πατέρας θα τιμηθεί για το έργο του, η ήδη περίπλοκη σχέση τους φθάνει σε μια νέα ρήξη.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 22:00.

«Η επίσκεψη της μπάντας»

Η δραματική κομεντί του Eran Kolirin (2007) έχει κερδίσει 8 ισραηλινά και 14 διεθνή βραβεία, και αφηγείται την ιστορία μιας μπάντας που αποτελείται από μέλη της αιγυπτιακής αστυνομίας και, ενώ κατευθύνεται προς το Ισραήλ, για να παίξει στην τελετή εγκαινίων ενός αραβικού κέντρου τεχνών, καταλήγει χαμένη σε λάθος πόλη, στη μέση του πουθενά.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 19 και την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στις 21:00.

«Λύσσα»

Το θρίλερ των Navot Papushado και Aharon Keshales (2010) είναι η πρώτη ισραηλινή ταινία τρόμου. Δύο αδέρφια φεύγουν από το σπίτι και βρίσκουν καταφύγιο σε ένα έρημο μέρος στη φύση. Όταν η κοπέλα παγιδεύεται από έναν ψυχοπαθή δολοφόνο, ο αδερφός της ξεκινά αγώνα ενάντια στον χρόνο, για να βρει βοήθεια. Σε ένα παιχνίδι της μοίρας, η διάσωση της κοπέλας συνδέεται αναπόφευκτα με τις ζωές μιας ομάδας νεαρών παικτών τένις, ενός δασοφύλακα και του σκύλου του και μιας ομάδας αστυνομικών.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 23:00 και την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, στις 22:00.

«Ο προξενητής»

Στη δραματική κομεντί του Avi Nesher (2010), που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Amir Gutfreund, το καλοκαίρι του 1968, ένας έφηβος πιάνει δουλειά στο πλευρό ενός προξενητή, ο οποίος έχει επιζήσει του ολοκαυτώματος και οι ζωές και των δύο θα αλλάξουν για πάντα.

Η ταινία θα προβληθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στις 20:00.

«Στην άκρη του κόσμου αριστερά»

Η δραματική κομεντί του Avi Nesher (2004) κατέκτησε το Βραβείο Κοινού στο Taormina Film Fest και το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Tokyo International Film Festival. Μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας από την Ινδία, που πηγαίνει να ζήσει σε μια ερημική περιοχή του νότιου Ισραήλ, το1960, και της μεγαλύτερης και όμορφης κόρης, που βιώνει τον έρωτα με τη χαριτωμένη νεαρή Γαλλίδα που ζει εκεί, το φιλμ διερευνά τις κακουχίες που επιφέρει η ενσωμάτωση πολλών οικογενειών με διαφορετικές εθνικές καταβολές και τη μάχη τους με τη μετανάστευση και την προκατάληψη.

Η ταινία θα προβληθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στις 22:00.

«Πλατεία ονείρων»

Η δραματική ταινία του Benny Toraty (2001) διαδραματίζεται σε μια γειτονιά ξεχασμένη από τον χρόνο, όπου – έναν χρόνο μετά τον θάνατό του- το πρώτο μνημόσυνο του Morris Mandabon πλησιάζει και ο μικρότερος γιος του βλέπει ένα όνειρο, στο οποίο ο πατέρας του τού αναθέτει να επαναλειτουργήσει τον παλιό κινηματογράφο της γειτονιάς. Όμως, για να κάνει αυτό, πρέπει να καταπατήσει τον όρκο, που ο Morris είχε πάρει χρόνια πριν, να μην προβάλει ταινίες ποτέ ξανά.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 21 και την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, στις 20:00.

«Ορ»

Στη δραματική ταινία του Keren Yedaya (2004), η δεκαοχτάχρονη φοιτήτρια Oρ εργάζεται τα βράδια σε ρεστοράν, ανακυκλώνοντας κονσέρβες και μπουκάλια για μετρητά, ενώ προσπαθεί να αποτρέψει τη μητέρα της από το να κάνει πεζοδρόμιο στο Τελ Αβίβ. Η ταινία θα προβληθεί τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, στις 21:00.

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 – Ταύρος, τηλ.: 210 3418550. Είσοδος για κάθε ταινία: 3 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: στα ταμεία του Ιδρύματος (Δευτ. – Παρ. 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση), καταστήματα Public, αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579 (Δευτ.-Παρ. 11:00 – 14:00) και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr. Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο Athensheart (Πειραιώς 180 – κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων, με ώρα παραλαβής του οχήματος έως 23:50, εκτός Κυριακής.

 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…