Euroleague: Από ήρωας… μοιραίος ο Φελντέιν

Ένας εκπληκτικός Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι το τέλος κόντρα στη Ρεάλ, αλλά τελικά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στη Μαδρίτη με 84-87, για την 7η αγωνιστική της Euroleague.

582cda891dc5244d2c8b4a09

Οι «πράσινοι» έκαναν τρομερό ματς όπως και στη Ρωσία απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά τελικά δεν έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα. Ο κορυφαίος παίκτης στο ματς για τον Παναθηναϊκό Τζέιμς Φελντέιν (19 πόντους με 6/7 τρίποντα) εξελίχθηκε σε «μοιραίο» στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα, όταν έκανε δύο λάθη κι έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες της Ρεάλ να κρατήσουν στην κατοχή τους τη μπάλα.

Καταιγιστικός ήταν για τη Ρεάλ ο Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 30 πόντους (4/6 τρ.). Ο διεθνής Ισπανός γκαρντ ήταν κυριολεκτικά «μια ομάδα μόνος του» και ήταν εκείνος που στα καθοριστικά σημεία του αγώνα με μεγάλα καλάθια κράτησε «όρθια» τη «βασίλισσα».

Το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ γνώρισε την 3η ήττα σε 7 ματς δύο 24ωρα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ την Παρασκευή. Παιχνίδι, που εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα χάσει ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος τραυματίστηκε στην 4η περίοδο κι αποχώρησε από το παρκέ με τη βοήθεια των συμπαικτών του.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, η άμυνά του χαλάρωσε στο τελευταίο 5λεπτο πριν το ημίχρονο με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά η Ρεάλ Μαδρίτης με τα τρίποντα του Τόμπκινς (2/2) και του Γιουλ.

Με τον Τζέιμς Φελντέιν να έχει 4/5 τρίποντα και συνολικά 9/14 η ομάδα στο πρώτο 20λεπτο, οι «πράσινοι» κατάφεραν να ξεφύγουν ακόμη και με 6 πόντους (36-30 και 38-32), ωστόσο, ήταν τέτοια η ποιότητα των γηπεδούχων που έβρισκαν τις λύσεις μέσα κι έξω από τη ρακέτα.

Η «βασίλισσα» ξέφυγε και με 5 (51-46) με τα δύο «κολλητά» τρίποντα του Τόμπκινς, αλλά ο Φελντέιν και ο Μπουρούσης δεν της επέτρεψαν να απομακρυνθεί περισσότερο και το ημίχρονο έκλεισε με τους «μερένγκες» να προηγούνται με 53-50.

Μια ομάδα μόνος του ήταν στο τρίτο 10λεπτο ο Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος έφτασε τους 25 πόντους και χάρις σε αυτόν οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα +4 (72-68) στο τέλος της περιόδου. «Αχίλλειος πτέρνα» της ελληνικής ομάδας ήταν οι ελεύθερες βολές (12/18), σε αντίθεση με τους Ισπανούς που είχαν 14/16.

Η Ρεάλ έδειξε να καθαρίζει το ματς στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου όταν ξέφυγε με 75-68, αλλά οι «πράσινοι» με σερί 6-0 μείωσαν ξανά στον πόντο. Η μάχη συνεχίστηκε μέχρι το τέλος με τον Φελντέιν να κάνει ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση με 19 πόντους, αλλά να εξελίσσεται σε «μοιραίο παίκτη» για το «τριφύλλι» στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν έκανε δύο λάθη κι έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της Ρεάλ να πάρουν δύο επιθέσεις και να φτάσουν στο τελικό 87-84.

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…