Newsroom

Newsroom

Eurogroup: Έκλεισε η συμφωνία για την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συμφωνία για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και εκταμίευση δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

5942dbbb1dc524b6388b45fe

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει συμφωνία για πλεονάσματα ύψους 2% από το 2022 και μετά. Για το χρέος θα εκτιμηθεί επέκταση των ωριμάνσεων κατά 0-15 έτη.

Νωρίτερα, πληροφορίες ήθελαν δεδομένη την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και το ύψος της δόσης προς την Ελλάδα υπολογιζόταν περίπου στα 8,5 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, από νωρίς, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, βάσει της συμφωνίας των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τον Μάιο 2016, δεν θα καθορίζονταν -και σίγουρα δεν θα ποσοτικοποιούνταν- σε αυτήν τη φάση αλλά το καλοκαίρι του 2018.

Η προσπάθεια η οποία θα καταβαλλόταν στο σκέλος του χρέους αφορούσε μια διατύπωση η οποία θα έστελνε ένα θετικό μήνυμα στις αγορές, θα διατηρούσε ζωντανή την προσδοκία ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, και θα διευκόλυνε το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, έστω και χωρίς χρηματοδότηση σε αυτήν τη φάση.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…